nedjelja, 18. travnja 2010.

Najvažnija pravila i tekstovi ovog bloga

Ovom tekstu uvijek ćete moći pristupiti preko poveznice ispod slike svetih Ćirila i Metoda uz lijevi rub stranice. U prvom dijelu ću navesti kratko objašnjenje što je blog Toma Blizanac (i brat Marko) i kakvi komentari su poželjni i dopušteni na ovom blogu.

Ova pravila i popis najvažnijih tekstova bit će povremeno obnavljani.
Datum posljednje obnove: 16. prosinca 2013.

Ovaj blog nastao je kao projekt dvojice braće (na blogu se potpisuju kao Toma i Marko) koji žele zapisati neka svoja razmišljanja, upozoriti na teme koje su im zanimljive i važne te prenijeti neke informacije koje su pronašli na internetu ili su ih primili od prijatelja, suradnika i ostalih. Nijedan tekst, slika ili video ne predstavlja službeni stav autora kao zaposlenika tvrtke ili ustanove za koju radi, predstavnika ili člana udruga i društava kojima pripada. Nijedan link koji se nalazi na ovoj stranici ne podrazumijeva prihvaćanje svih ili ikojeg dijela sadržaja kojemu se preko tog linka može pristupiti. Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorā ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.

Ovaj blog, u principu, nije mjesto za rasprave i prepirke. Za to vam mogu poslužiti druge stranice poput, primjerice, internetskih foruma. Na nekim temama bit će dopuštena slobodnija diskusija u granicama određenim od autora i urednika ovog bloga. Prihvaćanje ili odbijanje komentara čitatelja može biti uvjetovano sljedećim okolnostima čije stanje utvrđuju autori bloga:
  • Nije dopušteno nepristojno izražavanje i vrijeđanje drugih osoba.
  • Nisu dopušteni komentari kojima je cilj poticanje svađe i polemike.
  • Komentari kojima je cilj prikriveno ili otvoreno podrivanje vjere ili morala bit će obrisani.
  • Nije preporučljivo iznošenje osobnih podataka, a ukoliko su ti podatci o maloljetnoj osobi, bit će obrisani.
  • Komentator mora navesti neko ime ili nadimak radi lakšeg razaznavanja sugovornika.
Ukoliko je vaš komentar obrisan, pokušajte utvrditi jeste li prekršili neku od prethodnih točaka. Ako mislite da vam je nanesena nepravda, pomolite se za autore ovog bloga i pokušajte im oprostiti.
Svoje stajalište i mišljenje uvijek možete u potpunoj slobodi iznositi na vlastitom blogu.


Uputa kako staviti link u komentar:
1. Upišite sljedeće: <a href=
2. Upišite ili kopirajte adresu stranice u dvostrukim navodnim znakovima
(npr. "http://www.vatican.va/")
3. zatvorite desni kraj: >
4. Stavite tekst koji želite da se pokazuje kao tekst linka (npr. Vatikanska stranica)
5. Stavite završni dio naredbe - </a>;

Na kraju imate sljedeće:
<a href="http://www.vatican.va/">Vatikanska stranica</a>

a to izgeda ovako:
Vatikanska stranica

***

U nastavku donosim linkove na izabrane tekstove koji su do sada objavljeni na ovom blogu. Potpuni popis tekstova poredanih po datumu objave možete pronaći pri vrhu lijeve margine bloga, a tematski indeks koji će povremeno biti reorganiziran nalazi se na dnu lijeve margine. Imajte u vidu da su neki tekstovi stari po više mjeseci ili više od godine dana te da bi neke od njih trebalo dopuniti ili ispraviti.

Ovaj ću popis ponekad obnavljati.




Najvažniji tekstovi bloga:

Liturgija:

Kritički komentari:

Gostujući autori:

Serijali:

Razno: