srijeda, 25. kolovoza 2010.

Nekoliko riječi o islamu


Zakaria Botros je koptski svećenik koji kroz svoje emisije o islamu ukazuje na pogreške i obmane te religije i ujedno poziva svoje gledatelje da se obrate, povjeruju Isusu Kristu i krste se. Sve svoje argumente temelji na zapisima prihvaćenim od strane muslimanskih stručnjaka (Kuran, hadisi ili slično), pa se na njegove emisije koje putem satelita gledaju milijuni ljudi u zemljama arapskog govornog područja jedva itko od muslimanskih učenjaka usuđuje argumentirano odgovoriti. Naravno da je raspisana višemilijunska nagrada za njegovu glavu, ali unatoč tome o. Botros ne libi se, upravo iz ljubavi prema muslimanima, reći im istinu o njihovom proroku i religiji koju je utemeljio.


Više o o. Botrosu pročitajte u članku Islam's Public Enemy Number 1 ili pogledajte u ovom videu s youtubea. Evo samo nekoliko videa u kojima o. Botros govori engleski, a daleko više snimki iz samih emisija o. Botrosa, naravno uz engleske titlove ili sinhronizaciju, možete potražiti na youtubeu (vidi primjerice ovo ili ovo) ili drugdje po internetu.




Na stranici Jihad Watch možete među ostalim pročitati i transkripte nekih od emisija o. Botrosa, primjerice "The perverse sexual habits of the Prophet" (dio 1, dio 2, dio 3, dio 4, dio 5)

***

Evo još dva videa koji su vezani uz ovu temu, prvi govori o tome kako je Muhamed primio svoju prvu objavu, a drugi je primjer kako Božja milost djeluje i u teškim životnim okolnostima koje islam nameće ženama.



Ako vas zanimaju priče o obraćenju, na ovoj stranici ćete naći brojna svjedočanstva muslimana koji su postali kršćani.

Stranica MEMRI TV ima za cilj premostiti jaz između arapskih televizijskih kanala i zapadnog svijeta i zato se ondje nalaze stotine video snimki iz televizijskih emisija koje se emitiraju po arapskom svijetu s titlovima na engleskom. Snimke starije od dva mjeseca postaju dio arhiva za koji se treba registrirati. Meni je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kakvih se sve sadržaja tamo može naći (npr. ovo, ovo ili ovo), prolistajte i vi malo po temama.

***

Neki od naših čitatelja možda će htjeti dublje proučiti pitanja islama i odnosa kršćanstva i islama u današnjem svijetu. Iako sam u tim pitanjima vrlo neuk, preporučio bih vam velikog stručnjaka, isusovca p. Samir Khalil Samira. Nekoliko linkova da započnete:

Is Islam Part of God's Plan?
Preface to English Edition of 111 Questions on Islam
The ambiguity of Islam
Intervista a Samir Khalil Samir
So-Called Muslim "Martyrs" and Christians in Saudi Arabia
Benedict XVI and Islam (brojni drugi članci p. Samira za AsiaNews)

2 komentara:

  1. Svaka čast, pravi primjer kako evangelizacija treba izgledati!

    OdgovoriIzbriši
  2. Još bih preporučio i ove stranice
    http://www.answeringmuslims.com/
    http://www.abnsat.com/abnnew/

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.