petak, 5. siječnja 2018.

To nek' se on moli

Papa Franjo potiče nas u svojoj molitvenoj nakani za siječanj na još jednu perverziju. Stavljanje prave vjere uz bok lažnih religija nije u postdrugovatikanskoj crkvi nešto neobično. U jednom kadru Gospina krunica, u drugom zazivanje poganskih demona. Dok se na videu odvija Franji posebno drag čin razdvajanja sklopljenih ruku, Franjo nas poziva da molimo kako se pripadnici lažnih religija ne bi odrekli svoje vjere, nego je mogli prakticirati u miru. Srećom, znamo da kad molimo na nakane Pape, sigurno ne molimo za takve kretenizme, nego za jasno određene ciljeve.

Broj komentara: 13:

  1. Svakim danom je sve jasnije da je Sv Franjo ovo govorio o svome imenjaku:

    "Braćo, radite hrabro, budite jaki i pouzdajte se u Gospodina. Predstoje vremena velikih tjeskoba i nevolja u kojima će uzeti maha previranja i opasnosti svjetovnog i duhovnog karaktera, ljubav mnogih će popustiti, a pokvarenost i zlo prijeći će svaku mjeru.

    Moć demona će se očitovati više no obično. Neoskvrnjena čistoća našeg Reda, kao i ostalih redova, tako će se izopačiti da će samo mali broj lkršćana slijediti čistim srcem i potpunom ljubavlju pravog Papu i Rimokatoličku crkvu.

    U trenutku kada nevolje dosegnu vrhunac, bit će proglašen papom onaj koji neće biti izabran kanonskim putem i trudit će se da mnoge na lukav način zatruje smrtonosnim otrovom svih zabluda."

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Memento Mori, molim Vas izvor ovoga govora sv.Franje. Gdje se to još može proćitati?
      Goran

      Izbriši
    2. Vidi ovdje:
      http://www.saintsbooks.net/books/St.%20Francis%20of%20Assisi%20-%20Works%20of%20the%20Seraphic%20Father.pdf
      JbD

      Izbriši
  2. Moze se bez pretjerivanja reci ovako:
    Papa od nas trazi da molimo Boga da omoguci svim ljudima i grupama da se mole i vjeruju sto god zele ukljucujuci iskazivanje javnog i slobodnog kulta demonima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potvrđuješ li i s čim da papa traži od nas da molimo da se ljudima omogući iskazivanje javnog i slobodnog kulta demonima?
      V

      Izbriši
    2. V, a sto je po tebi recimo hinduizam?

      Izbriši
    3. Istočna tj.lažna religija

      Izbriši
    4. Šiva, Višna, Brahma i drugi manje poznati...deva.... Slobodni kult demonima - crne mise? Koja je razlika? Koja je razlika između Ivana Pavla II koji je dopustio da se kip Bude stavi na mjesto tabernakula, duh Asiza? Kasnije bio sam zatečen tamo u crkvi sv.Petra u Zagrebu svećenik je isto stavio Budu na mjesto tabernakula i govorio da je to isto. Nije istina to... Onda i taj papa promovira demone, a svet je ili pada sumnja na svetost? Još nemam informacije da i jedan i drugi opravdavaju crne mise, a za svaku lažnu religiju možemo reći da je lažna... Ali drugi njihovi će isto tako reći za svoje, njihovo ispravno.. No dobro da ne duljim ostaje otvoreno pitanje gdje pape ajmo reći obojica odobravaju crne mise i koja je razlika onda između jednog i drugog kad obojica odobravaju lažne religije. Papa emeritus je isto održavao duh Asiza, da li je osudio lažne religije? Nije.

      Izbriši
  3. Cinjenica da je Crkva vezala zadobivanje potpunog oprosta uz pronjenjivu volju jednoga covjeka duboko me uznemiruje... Gotovo pa jednako kao i trenutne nakane...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam nasao da je nakon koncila promijenjena praksa Crkve kako je navedena u postovima na Murus Inexpugnabilis blogu. Pise li igdje da je molitva na papine nakane koja je potrebna za dobivanje potpunog oprosta ista drugo, tj. da je vezana bilo uz privatne nakane vladajuceg pape bilo uz mjesecne nakane koje Papa predaje Apostolatu Molitve. Naprotiv, pape objavljuju te nakane jos od 19. stoljeca, ali nigdje nisam naisao da se te dvije stvari povezuju.

      Izbriši
  4. Ono sto je pisac zapravo htio reci.. https://vimeo.com/250153359

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.