srijeda, 22. listopada 2014.

Homokrivovjerje u Rijeci


Relatio post disceptationem, iako objavljen kao "radna verzija" dokumenta Sinode o obitelji, u svojim prvim danima je već postigao posljedice kojima su se liberalni krugovi nadali. Očito je sporedno pitanje stoji li Crkva sa svojim kardinalima koji su prisustvovali sinodi iza tvrdnji, poput onih iz 50. paragrafa, budući da se neovisno o (ne)službenosti već javljaju posljedice objave tog dokumenta.

Iz Rijeke nam stiže vijest kako je svega dva dana nakon objave Relatia na Teološkom fakultetu u Rijeci osvanuo plakat kojim se poziva studente da prisustvuju izlaganju Norberta Recka na temu "Homoseksualnost: novi kršćanski pogled". Nebitno je što Crkva ne može mijenjati svoju doktrinu o grijehu, nebitno je i što su sporni djelovi Relatia 'izbačeni' iz završnog dokumenta - "nova teologija" grijeha promovira se i na samom fakultetu koji bi trebao podučavati ljude normalnom katoličkom nauku, kao i promovirati isti.

Predavač Norbert Reck prirodan je ideološki partner uredništvu Križa Života kao čovjek koji promovira čudne teološke misli i njihove praktične implikacije, a tvrdi i da homoseksualni lobiji u Crkvi ne postoje. Predavanje će biti održano u srijedu 22.10.2014. na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Podsjećam na vrlo dobar i detaljan članak o homokrivovjerju kao i noviji razvoj situacije u samom Vatikanu. Izgleda da je Rijeka stjecište homolobija, i na ovom smo blogu već spominjali jednu aferu kao i neobičnog gosta vezanog uz obiteljski pastoral.

Broj komentara: 13:

  1. Katolički nauk je jasan: Sodomija (homoseksualizam) je objektivno smrtni grijeh. Također Katolička Crkva uči da je masturbiranje objektivno smrtni grijeh. To je važno istaknuti jer je upitno koliko današnji svećenici uče mlađe generacije ono što je Katolička Crkva stoljećima učila.
    Ako imate vremena pogledajte ruski dokumentarni film SODOMA (sa hrv titlovima).

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo bi dobro ako je nakon uslikavanja autor fotografije ujedno i poderao plakat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Autor fotografije ga nije mogao poderati, budući da je postavljen na središtu fakulteta, pa i u knjižnici teologije, bez da riskira velike probleme sa profesorima koji to podržavaju i koji su to postavili. A naravno da ne spominjemo da bi deranje bilo uzaludno, jer bi se novi plakat jednostavno nanovo isprintao i stavio na mjesto poderanog, tako da ništa ne bi bilo postignuto.

      - autor fotografije

      Izbriši
    2. Jasno mi je.
      Postavljen je na dovoljno "osiguranom" mjestu da bi uklanjanje bilo uočeno. A vjerojatno i dodavanje navodnika kako Nikodem predlaže.

      Izbriši
  3. Moje je mišljenje da postoji lakše, mudrije i civiliziranije rješenje od deranja plakata. Jednostavno dodati navodne znakove kod riječi kršćanski ("kršćanski").

    Nikodem

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimaju me zaključci rasprave i nekakva recenzija tih "kršćanskih" pogleda, ako ih je moguće objaviti, da vidim nisam li se možda zaletio s navodnim znakovljem.

    Nikodem

    OdgovoriIzbriši
  5. Homoseksualni klerikalizam i homo-liberalni 'katolicizam' je stigao i kod nas! Ma kako je to moguće? Itekako je moguće jer su se odavno etablirale suvremene ljevičarske ideje na Teologiji u Rijeci. Domicijelni je biskup veliki ljevičar.
    Na pravome su mjestu. Za 5-10 godina imat ćemo klerike u tom dijelu Hrvatske koji će smekšavati poziciju zaostalih ultratradicionalnih katolika te polagano kvariti vjeru katolika. Onda stiže novi prijevod Biblije kojoj će prethoditi zaraženo izdavaštvo. Istra je idealna za novi projekt jer su najbliži Zapadu. Možda se jednog dana tamo kreiraju novi Kasperi i Marx-manni. Koncil stvarno ima jezive plodove koji su svakako nadahnuti nekim duhom, a zacijelo to nije Božji Duh.

    Xavier

    OdgovoriIzbriši
  6. Očito je sve ovo priprava za bitku sljedeće godine na novoj sinodi. Dotada će modernisti maknuti sve ove koji im smetaju.
    A sve je to opet svojevrsna priprava za 2017. godinu: 100 godina ukazanja u Fatimi.
    To će biti i 500.obljetnica reformacije i 300. obljetnica utemeljenja masonerije.

    Sjetim se svih onih dobrih katolika te redovnika i redovnica, svećenika i teologa koji su me od 1999. opominjali da Crkvu ne gledam samo kroz Tradiciju, da će doći bolja vremena, da sve nije tako strašno, da moram vjerovati Providnosti...
    Nije bi u biti sve još gore nego što smo svi skupa razmišljali proteklih godina na našim trady blogovima?!
    Sjećam se onih rasprava, osobito s M.B.-om, od odreknuća do konklave...ali i nakon toga. Zbilja nam je intuicija bila dobra.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  7. Možda im 2017. poprilično prisjedne?!

    Ono što je Blažena Djevica rekla malenim vidiocima u CdI (Fatimi) definitivno će Bog ostvariti. Postoji izgledna mogućnost da nebeska vizija Leona XIII. o 100 godina rešetanja Katoličke Crkve od Sotone baš izlazi 2017. koja je prepuna raznih jubileja. Onda, spremimo se za veliki genocid kojim će Stvoritelj pročistiti i decimirati palo čovječanstvo. Možda u takvim uvjetima dođe do istinske obnove i povratka Tradiciji Katoličke Crkve?! :) "Moje će Bezgrješno Srce tada trijumfirati", rekla je Bogorodica.

    Nemojte se ljutiti što vas strašim, to mi je i bila namjera :)

    Bolje ćete moliti, raditi i opservirati Božju riječ, pa ćete slađe i jesti, spavati, odmarati i prijateljevati međusobno. Tako ja sam sebe plašim :)

    Xavier

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako moze strah obuzeti vjernika koji cita sveto pismo . Samo ako je sljep ili gluh . Bog govori po svom sinu ... nebojte se ja sam pobjedio svjet stado moje malo . Isus nam u govoru na gori obecava utjehu . Vjerujmo pa necemo biti nikada napusteni . Znate kad cvrsto vjerujete nece nikakva ni vika ni hula ni oluja potopiti onog koji cvrsto hodi s da i ne . Bez kolebanja takve vjernike gospodin hoce . Cvrstu stjenu nepobjedivu mi imamo . Hvala i slava bogu trojedinome .
    Andjela

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. @Andjela,

      Strah Božji je početak mudrosti, kako to piše u Svetom pismu. Niste shvatili o kakvoj sam vrsti straha pisao, koristeći se poviješću ukazanja BDM i mističnim od Providnosti nadahnutim iskustvom Leona XIII., naravno na duhovit način protkan istinom! :) A opet strah prethodi oprezu. Strah Božji i ljubav prema Bogu se prožimaju. Ne nužno, mnogi su se obratili iz straha od velike pogibelji itd. Strah majke za sigurnost njezina djeteta proizlazi iz majčinske ljubavi.

      Gospoda koja su organizirala predavanje Norberta Recka uopće nemaju ikakvog straha od povrede morala i nauka Crkve, sablazni studenata i od Božje kazne za narod i svijet.

      Oni žele pomicati granice čiji nam modus operandi govori da imamo posla sa opasnim liberalima i anarhistima.

      Xavier

      Izbriši
    2. Naravno da ovdje imamo zlom potaknute ljude ali oni su samo ljudi . Imamo i kusnje ali sto da im nasjedamo kad dobri pastir govori da ovce prepoznaju njegov glas i idu za njim . Zar grijeh moze ikome donjet mir . Bog je sve izvrgao grijehu u nadi da udjeli milost . Zar pokajanje ne rada plodom milosti .
      Ako izostane pokajanje odlukom gresnika laz ovlada i kao tocak vuce u smrt gdje zeli i sve oko sebe
      upropastit . Znamo svi majka poziva na molitvu s vjerom pa ako imamo vjere nema straha pa ako izgleda da sve propada da se sve rusi budimo postojani . Otac nas ima snagu i moc dao nam je rijec dao nam je sina . Imamo obecanje . Procitajmo juditu . Poniznost je dar . U vatri se kupuje zlato zezeno . Sve ovo sto se dogada vec pise u sv. Pismu . Kad je nas spasitelj navjestao svoju smrt sto mu je ponudio apostol . Moze li covjek bez vjere ista dobra uciniti . Mozda moze moze rusit ali srusit nece
      osobito onaj koji gnusobe zeli prikazat dobrim pod izlikom milosrda . Volim vas braco i razumijem . Pobjeda je s vjernima rijeci istinitoj

      Izbriši
  9. Mir Uskrsloga Gospodina Isusa Krista bio sa Vama.

    Sto Biblija i Crkva zove "do Boga vicuci grijeh" sada se promovira unutar Crkve i od Crkvenoga Osoblja kao nesto sto nije (vise) grijeh.

    Umjesto da se gresnici zovu na pokoru (a svi smo mi vise i manje gresnici)
    danas se gresnici vise ne zovu na pokoru i obracenje, nego gresnicima se sugerira da nesto sto je objektivno gresno nije vise grijeh i da je nesto pozitivno.

    Ne govori se vise o zlu i posljedicima grijeha, a najveca posljedica grijeha -ako nije pokajan grijeh- jest pakao.

    Ko ododbrava grijeh nekome,nijemu prijatelj nego najveci neprijatelj, jer mu dopusta da ostane u grijehu i stime u najzadnjoj posljedici dopusta mu da ide u pakao.

    +PAX+

    Ursus Berlinensis

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.