srijeda, 1. listopada 2014.

Hodočašće 8. listopada / Klanjanje četvrtkom

Tko je zainteresiran za odlazak na jednodnevno hodočašće 8.10.2014. u organizaciji Društva Benedictus u jednu lijepu drvenu crkvu na granici Sisačke biskupije prema Zagrebačkoj neka se što prije (po mogućnosti do sutra u podne) javi za više informacija na drustvobenedictus@gmail.com . Ondje će biti služena misa, a poslije u obližnjem mjestu i jednostavni objed. Jedna grupa hodočasnika ide iz Zagreba vlakom ujutro i onda pješači oko 8 km u jednom smjeru. Naravno, možete doći i vlastitim prijevozom.

*** 

Pozivamo vas da od sutra četvrtkom jedan sat provedete u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na nakanu širenja tradicionalne mise u Hrvatskoj. Naravno, širenje mise za sobom povlači i brojne druge Božje blagoslove poput obnove župa, vjerskog i moralnog života itd. pa su sve te nakane uključene u ovu. Četvrtkom će klanjanje biti u crkvi sv. Vinka Paulskog u Frankopanskoj ulici u Zagrebu, za sada 10-11 sati prije podne. Obavijestit ćemo vas kad ova akcija malo zaživi o eventualnim promjenama termina ili mjesta. I svi oni koji ne mogu doći, mogu se pridružiti molitvi u crkvi u svom mjestu.

Napominjem da je to potpuno tiho i individualno klanjanje, tj. nema zajedničkih molitava niti je dogovoreno s lokalnim župnicima ili upraviteljima.

Podsjećam da se možete uključiti i u molitvu krunice. Priključite li se tom lancu krunica, dobit ćete jedan ili dva dana u mjesecu kada svoju krunicu molite na istu nakanu.

1 komentar:

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.