nedjelja, 9. lipnja 2013.

Nedjeljna blog preporuka 34

Pojavilo se nekoliko novih blogova prikladnih za uvrštavanja u ovu rubriku.


Prvi je Christus Rex (Krist Kralj) o čijoj koncepciji pročitajte u uvodnom tekstu. U tek nešto više od mjesec dana skupilo se već mnoštvo vrijednih članaka. Sudeći prema tekstovima i poveznicama, blog je blizak Svećeničkom bratstvu sv. Pija X.


Iako je blog Ad Dominum (Ka Gospodinu) star tek nekoliko dana, sudeći prema predstavljanju i planovima koncizno izloženim u podnaslovu, smatram da treba podržati ovu inicijativu u susjednoj nam državi.

***

Tu su i četiri bloga koje vrijedi spomenuti: Caritas et Veritas, Quo vadis Croatia?, Blog jednog farizeja, Kao Marija.

***

Autorima blogova želim upornost u radu i (izuzetno važnu) redovitost objavljivanja, a našim čitateljima preporučujem da kliknu, pogledaju i pribilježe si ako ih što privuče.

Broj komentara: 13:

  1. http://cathcon.blogspot.com/2013/06/german-seminarians-celebrate-adolf.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FZMRq+%28Catholic+Church+Conservation%29

    Plodovi SSPX-a...

    Ž

    OdgovoriIzbriši
  2. Zašto bi to bili prodovi FSSPX-a? Blog Cathcon to nipošto ne sugerira.
    Da se nisu pomiješali toponimi pa je Wuerzburg (i njegovo dijecezansko sjemenište) nekome isto što i Wigratzbad, a taj Wigratzbad (na sasvim drugom kraju Bavarske od Wuerzburga) je opet sjemenište FSSP-a, a ne FSSPX-a (potonje je u mjestu Zeizkofen).
    Jasno je također da su poplave ovih dana isto tako posljedica FSSPX-a. Tu je bar jasna uzročno-posljedična veza, zar ne?

    OdgovoriIzbriši
  3. http://www.katholische-sonntagszeitung.de/index.php/sz/Nachrichten/diese_woche_in_ihrer_katholischen_sonntagszeitung_fuer_deutschland_unkatholisch_und_untragbar

    M.B.,

    Nije se ništa pomiješalo. Ne brini se. Nije ti jasno kako mogu svoje pobožno sklopljene ručice i pjevani gregorijanski koral na latinskom dizati u nacistički pozdrav i pjesme? Jednostavno, digne se desna ruka i pjevaju pjesme Fürheru na njemačkom. To je SSPX. Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može...

    Prejadno!

    Ž

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. trla baba lan tj. Ž- to nema veze s piovim bratstvom, nego je to dijecezansko sjemenište biskupije würzburške o kojoj smo već čuli, odnosno vidjeli.

      Izbriši
    2. Ž

      Ha-ha-ha ... svaka čast na ideji, ali na vašu veliku žalost ni ova vam podvala nije prošla … iako pohvale za trud; možda da u Jutarnji pošaljete zamolbu za posao? Ovo je definitivno njihov stil …

      S.H.

      Izbriši
    3. Ž,
      ne znam što bih rekao. Jeste li sigurni da noću iz Vaše WC školjke ne izlaze štakori koji pjevaju korale i imaju na njuškama istetoviran lik nadbiskupa Lefebrevrea? Možda bi u tom slučaju trebalo zatražiti pomoć liječnika specijalista.

      Izbriši
    4. U biti, ova se crna legenda o suradnji s nacizmom ponajprije želi nametnuti kao kolektivna krivnja Katoličkoj Crkvi.
      U medijima njemačkog govornog područja stalno se o tome vode rasprave, izmišljaju se novi slučajevi...
      Velikog papu Pija XII. također se pokušava optužiti za suradnju s nacistima što je apsurdno.
      Dok su protestanske zajednice gotovo kolektivno otpale od kršćanstva i priklonile se Fuhreru. Katolička je Crkva pružila velik otpor.
      Da je bilo otpadnika, jasno.
      Danas se želi prikazati da je bilo obratno.
      Upravo je Katolička Crkva nakon rata radila na pomirbi nadora koji su koju godinu ranije bili u ratu jedni protiv drugih. A to je nacističkom nacionalizmu i šovinizmu dalo idejno smrtonosni udarac!
      Kikii

      Izbriši
    5. Sjetimo se samo blazenog kardinala grofa von Galena i njegovog herojskog otpora nacistickim programima eutanazije. Da su bar takvi ljudi, umjesto npr. Daneelsa, bili na odgovornim mjestima u Crkvi kad se taj zlocin nedavno ozakonio u zapadnim zemljama Unije!

      Izbriši
  4. Oca nadbiskupa Lefebvrea su ubili nacisti u koncentracijskom logoru. Znamo koliko Francuzi inače ne vole nacizam.
    Uprava FSSPX-a su sada biskup Fellay Švicarc, pater Pfluger Švicarac. Tko poznaje Švicarce, zna koliko ne podnose nacizam i njemački nacionalizam uopće.
    Stoga...i kod klevetanja treba biti razborit!
    Kako se FSSPX pridržava svih predkoncilskih enciklika, jasno da se čita i proučava Mit brennender Sorge!Nacizam je udarao na Katoličku Crkvu svom silinom. Da neki danas pod svaku cijenu žele dokazati suprotno, to je druga stvar.
    Ta glupost o nacizmu je toliko providna!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Stoga...i kod klevetanja treba biti razborit!"

      ?!?

      !?!

      Izbriši
    2. Htjedoh reći kad se netko odluči oklevetati nekoga, da bi postigao svoj cilj, treba ostati pametan. Jer inače dokazuje da mu nešto fali. Primjerice,ovi komentari gore. Jasno je da je bolje da se klevetnici sami kompromitiraju kao što se i dogodilo.
      Naravno da je to bilo ironično...Znamo od koga kleveta dolazi i ne možemo nekome u tome pomagati.
      Međutim, još je veći problem kod nekoga crno-bijeli svijet i gubitak osjećaja za normalan i stvaran život. Ja to držim kudikamo opasnijim od onog niskog, krkanskog klevetanja i laganja.I to nikada nije bio katolički stav-ne zaboravimo to!
      To dovodi do gomilanja velike gorčine i trajnu spremnost optuživanja ostalih što sotoni otvara nesmetan pristup u tradicionalne zajednice. Ne zaboravimo: sveta Crkva je osudila i laksizam, ali i RIGORIZAM.
      Salva nos Domine Iesu Christe...
      Kikii

      Izbriši
  5. Zahvaljujem što sam uvršten blogere :)

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja, hvala na promociji i svako dobro :-)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.