utorak, 1. studenoga 2022.

Sva svetost i sva oslobođenja


Sve dobro, što imamo u Crkvi Božjoj, imamo zahvaliti ovoj svetoj krvi Kristovoj. Sama Crkva Kristova plod je krvi Isusove. Bezgrješno začeće Bl. Dj. Marije plod je zasluga krvi Kristove ; svi sveti na nebu plod su i slava krvi Kristove ; sva obraćenja svih grješnika u svijetu djelo su krvi Kristove; sve krjeposti i sva svetost svih pravednika i na nebu i na zemlji i u čistilištu plod su krvi Kristove ; sva oslobođenja vjernih duša iz čistilišta u raj nebeski plod su krvi Kristove ; svi crkveni oprosti i jubileji učinak su krvi Isusove ; svi sveti sakramenti i sva njihova veličajna djelovanja plod su krvi Isusove. Sve u jedno: sve, što je na nebu i na zemlji i u čistilištu dobro i sveto, to je pupoljak, to je cvijetak, da, to je plod krvi Isusove. 

(izvor)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.