utorak, 17. ožujka 2009.

Priće iz davnine 2 - Rođendan gljive ludare

Nastavljam u revijalnom tonu, sa još jednom pričom ravno iz vremenske kapsule, male zelene bilježnice...

Gljiva ludara je bila slavila rođendan. Htjela je pozvati medu, zeca i liju. Mislila je da napravi medenjake za medu. Nije imala meda. Zeca je htjela počastiti voćnom salatom ali nije imala mrkve. Liju je mislila da počasti juhom sa kokoši. Kada je pogledala u smoćnicu nije imala niti jedne kokoši. Uskoro je došao medvjed i poklonio Ludari: crvenu maramu sa bijelim točkicama, žutu košulju sa zelenim prugama i smeđu suknju s plavim kvadratićima. Medvjed onda htjede da jede med ali mu gljiva kaže da ga nema i da ode do pćela idonese meda. Uskoro je došla lija idala ljep poklon. Htjela je jest pećenje ali joj gljiva kaže da je dogovorila sa jednom kokoškom da tu dođe ali je zaboravila pa neka ona ode i upozori je. Zec je isto tako prošao. Nitko nije ispunio svoj zadatak. Medu su izbole pćele, a zec je jedva pobjegao lovcima. Lisicu su izmlatili lovci dok je uvjeravala kokoš da mora sa njom na svjećan objed. Kada je vidjela da nema gosta Ludara je rekla:
"Ko je lud ne budi mu drug".

2 komentara:

  1. Čitajući ove priče,sjetila sam se kako ste puno čitalii pisali:dnevnike,pjesme u školskim novinama.Razgali mi se srce!
    mama

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala mama, i ja i ti znamo da sam ja član Knjižnica grada Zagreba puno duže od Tomija, ali mozda bolje da mu to ne spominjemo da se ne naljuti!
    Pusa

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.