ponedjeljak, 30. listopada 2023.

Druga međunarodna konferencija udruge bl. Ivan Merz

Apologetska udruga bl. Ivan Merz organizira u subotu 18. studenog 2023. u hotelu Antunović (Zagrebačka avenija 100 A, Zagreb) Drugu međunarodnu konferenciju s temom Stojte čvrsto u vjeri. Plenarno izlaganje održat će kardinal Gerhard Müller a uz njega će biti i drugi zanimljivi predavači poput biskupa Mariana Elegantija iz Švicarske. Potpuni program i sve informacije o prijavi na konferenciju naći ćete na stranici katolik.hr

S obzirom da je prva konferencija održana 2021. s temom Duhovna kriza Crkve (1,2) bila vrlo dobro primljena od svih koji su joj prisustvovali, vjerujem da će i ovogodišnja postići sličan uspjeh.

Broj komentara: 6:

  1. Termin je nezgodan. 18. studenoga, pola Hrvatske će biti u Vukovaru. Zasigurno, i mnogo ljudi koji bi inače došli na konferenciju.
    Ako će se već služiti sv. misa, neka bude Requiem za žrtve Vukovara.
    A-L

    OdgovoriIzbriši
  2. Pustite mrtve da ukopavaju svoje mrtvace. Sveta majka Crkva je u plamenu, naša je sveta dužnost, članova Ecclesia Militant, boriti se dok smo još ovdje aktivno protiv neprijatelja svete majke Crkve. Blažene i svete duše nam to neće zamjeriti, nego će dapače na svoj način rado pomoći. Treba si znati postaviti prioritete u bitnim stvarima.
    JbD

    OdgovoriIzbriši
  3. Naslovi tema zvuče kao naslovi za prosječne novus ordo propovijedi. Katolici nastavljaju ili mlatiti praznu slamu ili snobovski intelektualizirati.
    I onda se čudimo usponu protestantizma...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina. Bio sam na prošloj konferenciji (koja je bila izvrsna), ali ove godine nisam, gledajući poluapstraktne naslove izlaganja.
      Ipak se nadam da će sadržaj biti kvalitetan.
      Na prošloj konferenciji su predstavili i drugu knjigu apologetike, toplo je preporučam: https://katolik.hr/duh-vremena

      Izbriši
  4. Kvatriću, ne lupetajte. Ljudima koji se istinski trude, i hode i teže uspeti se na (svetu) Goru, ne bacaju se klipovi pod noge. Ti isti također se trude pomoći i drugima. Nisu svi u mogućnosti hodati istom brzinom. Niti su svi krenuli u isto vrijeme. Pače, neki su čak rođeni ranije a neki kasnije...
    Tako vi, Kvatriću, namjesto zajedljivih komentara, mogli biste lijepo otići i tamo a i drugdje te posvjedočiti o vašem osobnom (uspješnom? i brzom?) primjeru uspinjanja na Goru, te tako drugima iz prve ruke dati dobar i konstruktivan primjer.
    JbD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JbD,
      nisam siguran jesam li dobro shvatio, ali mi se čini kako ste se bez veze uzrujali. Mislio sam potpuno suprotno od onoga kako ste to vi izgleda shvatili.
      Nisam govorio s visoka niti sam primjer uzornog vjernika. Moj komentar je bio usmjeren upravo na to da se treba poučavati temeljna apologetika. Pokretati teme koje će upecati prosječnog zapuštenog katolika, a ne forsirati duboku teologiju za koju je zainteresiean uski krug ionako već "upecanih". Dobar primer kako se to radi su protestanti koji se šire kao kuga.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.