nedjelja, 13. listopada 2013.

Razmišljanja o Svetoj Misi uz apostola Euharistije 33



NAČIN KLANJANJA PREMA ČETIRI NAKANE SV. MISE

IV

Četvrta četvrt sata
Prošnja

1° Klanjajte se Gospodinu u njegovu božanskom sakramentu, gdje neprestano moli svoga Oca za vas i pokazuje mu svoje rane da bi ga odobrovoljio. Njegovo je Srce ondje otvoreno nad vama i za vas. Sjedinite svoje molitve s njegovima, molite ga ono što i on moli.

2° Isus moli svoga Oca da blagoslovi, brani i uzveliča svoju Crkvu, kako bi ona još predanije radila na tome da Ga svi ljudi upoznaju, ljube i služe mu. Ustrajno molite za svetu Crkvu koja je toliko kušana i toliko progonjena u osobi Svetoga Oca, da je Bog oslobodi od njezinih neprijatelja, koji su njezina vlastita djeca. Molite Boga da ih dodirne, obrati te se ponizni i pokajani vrate milosrđu i pravdi. Isus trajno moli za sve pripadnike svoga svećenstva da se ispune njegovim Duhom Svetim i krepostima, te da revnuju za njegovu slavu i budu posve predani spašavanju duša koje je otkupio pod cijenu svoje krvi i svoga života. Mnogo molite za svoga biskupa, da ga Bog sačuva, da blagoslovi sve želje koje proizlaze iz njegove revnosti i utješi ga. Molite za svoga pastira, da Bog umnoži sve milosti koje su mu potrebne da bi dobro upravljao stadom koje je Bog povjerio njegovoj brizi i posvećivao ga. Molite Boga da svojoj Crkvi udijeli brojna i sveta svećenička zvanja. Sveti je svećenik najveći dar s neba i može spasiti čitavu jednu zemlju. Molite za sve redovničke zajednice, da budu vjerni milostima i svom evanđeoskom poslanju, te da svi oni koje Bog poziva imaju hrabrost i velikodušnost slijediti Božji poziv i u njemu ustrajati. Svetac čuva i spašava svoju zemlju, a njegove molitve i kreposti jače su od svih vojski na svijetu.

3° Molite za revnost i ustrajnost pobožnih duša koje su predane služenju Bogu u svijetu i koje žive kao redovnici i redovnice njegove ljubavi i milosrđa. One najviše trebaju pomoć zato što se susreću s najviše opasnosti i žrtava.

4° Zamolite ga za obraćenje kakva velikog grešnika, i u tome ustrajte tijekom određenog vremena. Bog se najviše proslavlja u tim velikim djelima milosti. Naposlijetku molite za sebe, da postanete bolji i da dobro provedete ovaj sveti dan. Predajte Isusu, svome Kralju i Bogu, kiticu svojih darova, i zamolite ga da vam udijeli svoj blagoslov.