ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

Mlada misa - još fotografija

Evo još fotografija s jučerašnje mlade mise. Smanjio sam fotografije jer smatram da za pregledavanje na webu ne trebaju biti prevelike. Neke sam lijepe fotografije morao izbaciti zbog zaštite privatnosti (ne biste vjerovali kakvi sve ljudi čitaju ovaj blog), a neke sam malo orezao zbog glava u kadru, novog oltara i sličnih stvari.

Hvala fotografu, a kome trebaju i tko ima na njih pravo može dobiti i druge fotografije i to u punoj rezoluciji.

Broj komentara: 19:

  1. Prekrasne fotografije! Još se vidi da je Misa u progonu. Nema đakona i subđakona. Time je uključena barem mrvica (bijelog)mučeništva.
    Očito će i plodovi sv.Mise biti veći!
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ovo je bilo tesko organizirati. Jos da imamo djakona i subdjakona ne znam gdje bi ih u tom malom prostoru svetista stavili :-)

      Izbriši
    2. Očito da bi trebalo šator iznajmiti i njega pretvoriti u crkvu.
      Jole

      Izbriši
    3. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    4. ? Zašto mi je izbrisan komentar ?

      Izbriši
    5. Nadbiskup Piero Marini novi Pročelnik kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu? Sve samo glasine. Da, nadamo se. Trenutno se Crkvi ništa gore ne bi moglo dogoditi. Jedino da Čačića ili Mesića imenuju kardinalom...
      Ne ne zaboravite: nije to mons. Guido Marini, papinski ceremonijar!
      Kikii

      Izbriši
    6. Sačekajmo. Bile su i glasine da će Guido Marini biti otpušten po hitnom postupku. Pa vidimo da je još tu. Ne samo da je još tu, već je papa osobno rekao da ga ne namjerava otpustiti jer može puno toga od njega naučiti. To je jedan primjer glasine koja je bila 'wishful thinking' modernista (čak je i naš Silvije Tomašević dan nakon izbora za papu odmah rekao kako će sigurno prvi potez novog pape biti nogiranje Guida Marinija).

      Nadam se da su i ove glasine samo modernistički 'wishful thinking'. Bugninijev osobni tajnik na čelu Kongregacije za bogoštovlje... vidjet ćemo.

      Izbriši
  2. "Još da imamo..."Ne određuju valjda laici tijek mladih Misa. Nisam govorio ništa o organizaciji. Znam što to znači.
    Ali u normalnim vremenima, kada nije na snazi status necessitatis, bila bi barem još dva svećanika na oltaru-ili zbilja đakon i subđakon. Barem u Zagrebu. Ja kao laik ne bih ni pomislio da moje sudjelovanje u svemu, a da zaređene osobe sjede u sakristiji.
    Reče mi jedan mladi svećenik nakon posjeta prioratu: sramota me je kao svećenika rimske Crkve da ne poznajem svoj vlastiti obred i da se u klupi ravnam po laicima što činiti!
    No, smisao mog komentara je bio istaknuti hrabrost Mladomisnika i njegovu spremnost celebrirati staru Misu.
    Kikii

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, bilo bi lijepo imati đakona i subđakona. Bilo bi lijepo i imati propovijednika, a ne da mladomisnik na svojoj mladoj Misi mora sam propovijedati.

      Uostalom, bilo bi lijepo imati TLM u svakoj župi - preko tjedna tihu, nedjeljom pjevanu. Bilo bi lijepo nazočiti pontifikalnim tradicionalnim Misama koje bi prikazivali biskupi, bilo bi lijepo vidjeti tradicionalnu papinsku liturgiju u kojoj sudjeluje cijela Kurija... sve bi to bilo jako lijepo i u svakom slučaju dostojno Božjeg veličanstva i veličanja Njegove slave.

      Ali eto, svi znamo u kakvom vremenu živimo. Da je prije tri godine netko rekao da će u središtu Zagreba biti mlada misa to tradicionalnom rimskom obredu, i to pjevana sa dva akolita, kadioničarem i ceremonijarom.. rekli bismo mu da je lud. Sada zaista vidimo da "Bogu ništa nije nemoguće".

      Deo gratias!

      Izbriši
  3. ....oprostite...ali su mogli malo svecanije okititi Veliki Oltar....ipak je to velika festa!! Takodjer staviti i jedan lijepi antependij...i za ovu priliku...maknuti oltarnu mensu ispred...ako je moguce??? Neka dragi Bog blagoslovi i cuva mladomisnika,,,ti si svecenik dovijeka!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ohani. Sredstva su vrlo ograničena.

      Izbriši
    2. istriano,

      Napravili smo sve što je bilo moguće - i više od toga. Pretpostavljam da nemate puno iskustva s praktičnom stranom organizacije TLM u nas, kada doslovno na svakom koraku nailazite na poteškoće, nerazumijevanja i obstrukcije. Ova mlada Misa je čisto Božje djelo - s obzirom na okolnosti, gotovo čudo.

      Izbriši
    3. Dragi Luka...krivo si me shvatio! Mogu ti samo to reci da u Istri sam mnogim mladomisnicima..uredio i aranzirao crkvu!Svaka cast svima koji su se potrudili i napravili ono sto je bilo moguce....ali necu biti zloban..to kod vas je jako slabo i mrsavo!

      Izbriši
    4. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
    5. Marko, bolje je pustiti takve komentare jer nisu bitni. S druge strane, nikad ne znas tko cita blog i bolje im je ne davati materijale ako nije potrebno.

      Izbriši
  4. Je li vlč. Vitković ove nedjelje bio spriječen ili ćemo mladog velečasnog moći češće viđati za oltarom u Svetom Martinu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima jedno desetak mladjih svecenika koji su se ponudili, pa ce seu slucajevima kada to bude potrebno radi sprjecenosti dr. Vitkovica jedan po jedan polako i postupno okusati u slavljenju tog neizrecivog blaga Crkve. Svatko je iznenadjen do jucer nezamislivim interesom nasih prezbitera!

      Kummernisse

      Izbriši
    2. Ha-ha.

      Unaprijed se znalo da prec. Vitkovic nece moci sluziti misu 30.6. i 7.7. i zato ga je vlc. Tilosanec zamijenio.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.