ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Potpišite - Inicijativa JEDAN OD NAS


Molim sve čitatelje bloga da odvoje nekoliko trenutaka i potpišu sljedeću peticiju:



Više o peticiji: stranica inicijative, Hrvatski savez za život "Cro-Vita", Bitno.net, KTAbkBiH.

Predmet: Pravna zaštita dostojanstva, prava na život i cjelovitosti svakog ljudskog bića od začeća u područjima nadležnosti EU u kojima je takva zaštita od osobite važnosti.

Glavni ciljevi: Ljudski zametak zavrjeđuje poštovanje svoga dostojanstva i cjelovitosti. To je proglasio Europski sud pravde u slučaju Brüstle, definirajući ljudski zametak kao početak razvoja ljudskoga bića. Kako bi se zajamčila dosljednost u područjima nadležnosti EU kada se radi o životu ljudskoga zametka, EU bi trebala zabraniti i dokinuti financiranje aktivnosti koje podrazumijevaju uništavanja ljudskih zametaka, poglavito u područjima istraživanja, razvojne pomoći i javnog zdravstva.


Kao što možete vidjeti u Hrvatskoj je trenutno skupljeno tek nešto više od 3 tisuće potpisa, a minimalni broj za našu zemlju je 9 tisuća. Nadam se da ćete ovu inicijativu podržati i proslijediti informaciju i drugima.

NE ZABORAVITE potpisati i druge osobe iz svoje okoline koje se možda ne snalaze s računalima, a žele podržati ovakvu inicijativu! OIB možete naći na nekim zdravstvenim iskaznicama ili ga možete saznati na ovoj stranici preko JMBG-a ili broja osobne iskaznice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.