četvrtak, 1. prosinca 2011.

Predavanje Martina Mosebacha 5.12.2011. u Zagrebu

Vrlo lijepa obavijest:
Idući ponedjeljak, 5. prosinca 2011. u 17 sati u KIC-u (Kulturno Informativni Centar, Preradovićeva 5, Zagreb) održat će književnik Martin Mosebach predavanje pod naslovom The Roman Missal Rediscovered. Uvodnu riječ izreći će dr. sc. Franjo Zenko. Predavanje će trajati oko pola sata, a bit će na engleskom jeziku.
Dr. sc. Mirko Sladek uspio je organizirati ovo predavanje, a g. Mosebach koji je u kraćem privatnom posjetu Zagrebu ljubazno je pristao da ga održi. O Martinu Mosebachu i njegovom razmišljanju i stavovima možete pročitati dosta na internetu: i na njemačkom i na engleskom (v. npr. ovo, ovo ili ovo), a na hrvatskom očekivano možete pronaći nekoliko tekstova na blogu Splendor Domini: izvadak iz jednog intervjua, izvadak iz drugog intervjua, osvrt na njegovu knjigu. Mosebach je u katoličkim krugovima najpoznatiji upravo po knjizi Krivovjerje bezobličja koju od ove godine možemo čitati i na hrvatskom jeziku u prijevodu Mirka Sladeka. Posjetitelji tradicionalne mise u crkvi sv. Martina mogli su je nabaviti među prvima (i to uz značajan popust!), a vjerujem da će biti dostupna i na predavanju u ponedjeljak.

Dođite, sigurno će biti zanimljivo!

Broj komentara: 16:

  1. Divna vijest! Sigurno će se isplatiti poslušati predavanje.

    Mladen

    OdgovoriIzbriši
  2. http://www.news.va/en/news/on-adhesion-to-the-second-vatican-council


    Pročitajte članak iz službenog glasa Vatikana o II. Vatikanskom saboru...

    Ika

    OdgovoriIzbriši
  3. Ika, sve je to divno i krasno, ali apsolutno nista ne objasnjava.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na ovoj obavijesti! Veselim se predavanju

    OdgovoriIzbriši
  5. Bi li bilo moguce "snimiti" ovo predavanje? Ima nas koji nismo u mogucnosti sudjelovati na ovome predavanju, a zainteresirani smo za to. Isto tako kako je moguce nabaviti ovu knjigu objavljenu na HR? Na web stranici izdavaca nema bas puno infromacija.Hvala.

    thoma

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam mislio ponijeti kameru pa snimiti predavanje. Naravno, ako se predavač složi. Jedino se nadam da će mi baterija na kameri izdržati.. ako ne, bar će uvod biti zabilježen :)

    OdgovoriIzbriši
  7. A knjigu je moguće nabaviti preko društva "Benedictus" prije sv. mise u crkvi Sv. Martina nedjeljom u 11:30, a koliko mi je poznato, može se nabaviti i preko web knjižare "Verbum" (po nešto skupljoj cijeni).

    OdgovoriIzbriši
  8. Predavanje i druzenje s g. Mosebachom je bilo vrlo zanimljivo. Uvodnu rijec i pitanja i odgovore vam na zalost ne mogu prenijeti, ali predavanje je bilo gotovo identicno onom koje je odrzao na Sri Lanki. Svakako vam preporucujem da ga procitate.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ako ima zainteresiranih, mogu tijekom idućih par dana staviti na net snimku kompletnog predavanja, uključujući i pitanja i odgovore (ali ne i uvod g. Zenka, koje je bilo više manje biografskog karaktera).

    OdgovoriIzbriši
  10. Znači ipak je snimljeno predavanje? Bilo bi super da se to stavi na net, možda da ga Toma stavi na blog?

    Ja nažalost nisam uspio doći zbog nepredviđene prometne gužve u koju sam upao. Sad mi je užasno žao i zbog toga što sam propustio predavanje, i zbog toga što ga nisam uspio snimiti kamerom. Sad vidim da je netko drugi isto snimao, pa mi je lakše :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Aggelos, to bi bilo super!
    Baš mi je žao što nisam mogao doći na predavanje.:(

    Mladen

    OdgovoriIzbriši
  12. Dakle: predavanje je snimano s mobitelom, kvaliteta je solidna, mislim da se dosta razgovijetno čuje. Postoji (iz meni nepoznatog razloga) manji nedostatak sinhronizacije slike i zvuka, ali nadam se da neće predstavljati neki problem (ako je netko tehnološki nadaren, uvjeren sam da bi se to dalo lako ispraviti). Snimka je iz tehničkih razloga podijeljena na 13 .rar dijelova. Jednom kada ih skinete, lako se spoje sa WinRAR-om. Evo linkova:

    https://rapidshare.com/files/2644891125/Mosebach.part01.rar
    https://rapidshare.com/files/222105113/Mosebach.part02.rar
    https://rapidshare.com/files/2482590139/Mosebach.part03.rar
    https://rapidshare.com/files/2587617030/Mosebach.part04.rar
    https://rapidshare.com/files/3236781441/Mosebach.part05.rar
    https://rapidshare.com/files/1308599395/Mosebach.part06.rar
    https://rapidshare.com/files/3534185288/Mosebach.part07.rar
    https://rapidshare.com/files/1754911119/Mosebach.part08.rar
    https://rapidshare.com/files/3111948013/Mosebach.part09.rar
    https://rapidshare.com/files/4077002395/Mosebach.part10.rar
    https://rapidshare.com/files/1272358025/Mosebach.part11.rar
    https://rapidshare.com/files/668687806/Mosebach.part12.rar
    https://rapidshare.com/files/742358428/Mosebach.part13.rar

    Evo, barem kao mala utjeha onima koji nisu mogli prisustvovati. Lijep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  13. Zašto ne mogu otvoriti ove linkove?:(

    OdgovoriIzbriši
  14. Anonimno, samo copy-paste jedan po jedan link. Ja sam skinuo, odzipovao i sve radi. Hvala, Aggelos!

    Jedini problem je što fajl ima ukupno 1.3 GB. Pokušat ću ga kasnije pretvoriti u wmv, to bi ga trebalo svesti na 10-ak % od sadašnje veličine. Tako će biti lakše za skidanje i manipuliranje, a ako gledamo na običnom računalu razlike u kvaliteti nema.

    OdgovoriIzbriši
  15. Je li netko možda snimio gostovanje g. Mosebacha na hkr-u?

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.