subota, 3. prosinca 2011.

Ovogodišnja prepiska je na internetu

Na stranici Tradicionalna Misa dodana su sva ovogodišnja pisma koja su u ime grupe vjernika poslana Zagrebačkoj nadbiskupiji te odgovori. Povod je odgovor iz nadbiskupije koji je stigao prošli tjedan, a svrha objave je informiranje prvopotpisnika, članova Društva Benedictus i ostalih zainteresiranih vjernika.

PS. Nemojte me pitati što to znači.

Broj komentara: 10:

  1. O super!
    Super je to što ste dobili odgovor od Nadb. duh. stola! To je lijepa i utješna vijest. što bi bilo da su vas ostavili u neizvjesnosti i iščekivanju odgovora? Ovako barem znate na čemu ste.
    Želim da vam Gospodin providi svećenika koji će služiti TLM.
    Jole

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bih rekao da je ovo dobra vijest. Doduse, nista konkretno, ali ulijeva neku nadu da nisu zaboravili na nas. Nastavimo s molitvama na ovu nakanu...

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim da ovaj Šaško, čast mu kao biskupu, se ponaša kao papa iznad Pape...

    Ivan

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da ovaj Šaško, čast mu kao biskupu, se ponaša kao papa iznad Pape...

    Razlog više da ga se spominjemo u molitvama.

    OdgovoriIzbriši
  5. Zar je, uz sve moguće dozvole od Pape Benedikta XVI, imenovanje nekog svećenika uopće potrebno??

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa, bez svecenika ne mozemo imati misu, zar ne?

    Ne razumijem zasto stalno ista pitanja.

    OdgovoriIzbriši
  7. Već smo o tome raspravljali, trebali bi naći svećenika koji je voljan služiti tradicionalnu misu i sve bi bilo uredu?

    OdgovoriIzbriši
  8. Za Iratusa:
    Ne može i ne smije svećenik djelovati bez biskupskog naloga (dekreta). Zato je potrebno da biskup imenuje svećenika za ovu (i bilo koju drugu) službu.
    Moguće je i drugačije rješenje: Da društvo Benedictus nađe župnika koji može i hoće u svojoj župi za njih služiti TLM.
    Jole

    OdgovoriIzbriši
  9. Ne razumijem ispravku? Ja sam baš to rekao što je u ispravku navedeno kao mogućnost!
    Dobro, nije svaki svećenik župnik pa ako je to izazvalo zabunu ja se isprićavam.

    OdgovoriIzbriši
  10. Jako diplomatski rečeno, nema šta...

    Za biskupa, kao i za sve svećenike koji se oglušuju o papine odredbe treba iskreno moliti.
    Ti ljudi ne shvaćaju da vjernici ne idu u Crkvu da bi gledali ''njih'' nego da slave Isusa, a htjeli to oni priznati ili ne, papa je Kristov namjesnik na zemlji. To je stav Crkve, a oni misu služe ne u ime sebe nego u ime Crkve, pa nek se izvole tako i ponašati.

    Mi iz Sarajevu smo zadnja dva mjeseca već organizirali dvije tridentinske mise u Gospinom svetištu u Olovu. Do sad to nismo javno objavljivali, ali je mladi svećenik koji je služio misu ipak odlučio hrabro istupiti i objaviti tu vijest. Neka ga Bog dragi čuva i nek mu da snage da se nosi s potencijalnim nerazumjevanjima od strane nekih kolega. Do sad nije bilo nekih negativnih reakcija. Nadam se da će tako i ostati.
    Mi ovu misu nećemo imati redovito, za sada je to realno gledajući nemoguće, ali se nadamo nekoliko puta godišnje ako uspijemo organizirati to bi bilo veliki uspjeh i velika milost za nas.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.