petak, 20. svibnja 2011.

Reklame na katedrali


Zar nam to stvarno koristi?

Meni se čini da šteta koju ova simbolika donosi višestruko nadmašuje materijalnu dobit.

Broj komentara: 8:

  1. Nema me jedan dan na Kaptolu i imam što za vidjeti. Kako nisam imao još prilike vidjeti ovu neobjašnjivu pojavu, a da ne vjerujem u poštenje i čestitost autora bloga, rekao bih da je riječ o "fotoshopu" :) zaista mi je čudnovata ova pojava, eto priznajem.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam ni ja jos svojim ocima vidio, ali izgleda da je bilo i najavljeno. Nadam se da necemo uskoro i ovakve stvari gledati.

    OdgovoriIzbriši
  3. thoma - na zalost, na zapadu je to normalan nacin financiranja obnove. sjecam se da je u Veneciji veliki problem bio to sto su sponzori odabrali neodgovarajucu reklamu (neka polugola manekenka) koju su stavili na crkvu San Simeon Piccolo, crkvu koja je odredjena za svakodnevno slavlje sv. mise u izvanrednoj formi. Na koncu su je, zbog reagiranja crkvenih poglavara, zamjenili necim sto nije uvredljivo za vjernike koji se tamo okupljaju.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bolje da se ne obnavljaju crkve nego na ovaj nacin. A ako za obnovu crkvi vec nemamo novca neka se reklame stave na sve zgrade od nadbiskupije, posebno ove novosagradjene, time ce se ujedno poboljsati i njihova estetika :)

    OdgovoriIzbriši
  5. kaj ste vi svi skup naivni.
    pa kaj vi opće znate o crkvi? to kaj idete na misu i tu i tam vidite nekog velečasnog, nekaj čitate i pratite i time mislite da ste informirani? dajte najte!
    idealizirate i skanjujete se ko mala djeca. to z reklamom je mila majka kaj sve u crkvi nema.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jesu li provjerili što istražuju i puštaju u prodaju?

    OdgovoriIzbriši
  7. Ma ništa, to je samo onako metaforički rečeno: Kad te zaboli glava od promaje onda je tu Pliva da ti pomogne i sve 5.
    :-)

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.