srijeda, 20. travnja 2011.

Vajsov misal


Jedan upit za naše čitatelje. Da li netko od vas ima ili može nabaviti bilo fizičku bilo digitaliziranu kopiju Vajsovog misala iz 1927. godine? To je transliterirani glagoljaški misal.

Upravo sam pretražujući internet naišao na aukciju na ebayju koja je završila baš jučer i prodan je takav misal za 522 dolara. Tamo možete pogledati i nekoliko fotografija toga misala.

Eto, javite se u komentarima ili na mail ako imate kakvu informaciju.

Broj komentara: 6:

  1. Možda ako netko ima kontakta s nekim starijim župama ili samostanima pa da se raspita? Neki samostani i župe znaju imati poprilično bogatu knjižnicu pa bismo eventualno mogli tražiti dopuštenje da skeniramo Misal.

    Ali taj put je u svakom slučaju dug i neizvjestan. Ako ti to treba u skoroj budućnosti, preostaje ti samo molitva na nakanu da ti se javi onaj koji to slučajno ima doma :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo imaju na KBF-u:

    http://biblio.kbf.unizg.hr/WebCGI.exe?Tip=Listic&Jbmg=049112&Baza=1

    Sada samo treba dobro poznastvo nekoga tko bi nam omogućio da odemo tamo i to skeniramo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dragi moji blogeri....ja ću vam nabaviti (posuditi za skeniranje) Vajsov misal bez problema (Mislim da ima jedan netaknuti-novi na jednoj župi gdje poznajem svećenika, a bio bi savršen za skeniranje)-javim vam se mailom.
    Pozdrav iz Ri & BB!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, Gorane! Onda je to rješeno.

    Zaista, mnogo može žarka molitva pravednikova (Jak 5,16)

    :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Bilo bi divno imati glagoljaški Misal i Tridentinsku Misu na hrvatskom.

    OdgovoriIzbriši
  6. Teško da ćemo imati Tridentinsku Misu na hrvatskom :) Glagoljaški misal koristi staroslavenski jezik, kojeg je papa Urban VIII odobrio za liturgijsku uporabu na našim prostorima.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.