nedjelja, 19. srpnja 2009.

Nedjeljna blog preporuka 19

I tako, prošlo je mjesec dana od kada je moj brat Tomislav napisao:

"Napomena. Kroz idućih mjesec dana neće biti nedjeljnih blog preporuka jer nisam siguran koliko ću imati pristupa internetu. Do novih preporuka, prolistajte arhive ove rubrike."


Budući nije kršćanski optuživati svoga vlastitog brata za neistinu ili na njega petu podizati (???) pretpostavit ćemo da on živi u nekom drugome univerzumu. U njemu i vrijeme brže prolazi pa je jedan Tomislavov mjesec jednak jednom ljudskom tjednu. To je svakako očigledno i najjednostavnije objašnjenje zašto je napisao gornju rečenicu pa nećemo ići u detalje i podizati pete.

Napokon jedna prava preporuka za blog, pomislili ste. E pa strpite se malo pa ćete se uvjeriti da je ovaj put vaša misao bila točna i da stara narodna "Tko žuri, (a)obije mu se u glavu/(b)smrti juri" u ovom slučaju ne vrijedi.
Daleko od toga da želim umanjiti Tomislavove preporuke za blog ili neki od blogova naveden u njima, radi se jednostavno o tome da kad želite pogledati dobar niskobudžetni film njegove preporuke jednostavno neće poslužiti. Na primjer, vratite se sa tradicionalne mise u Zagrebu i želite pogledati jedan dobar kvalitetni film u kojem su svećenici napokon prikazani kao junaci (što i jesu), po mogućnosti da neki od njih sa pravedničkim bijesom rješavaju svijet od zombija, vampira i drugih modernista... e pa onda ćete fino otići na ovaj post i upoznati se sa blogom

Zanimljivi video inserti i popratni komentari na ovom blogu u skladu su sa krilaticom koju je autor napisao na vrhu:
"One man's desperate attempt to reconcile his love of his Catholic faith with his passion for really, really bad movies."

Uživajte!

Broj komentara: 10:

  1. Ovo sve više nalikuje modernističkoj pijanki a sve manje promociji tradicionalnih vrijednosti. Sramota

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisi u pravu, definitivno više nalikuje tradicionalističkoj pijanki nego modernističkoj!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pazi da ti mama ne vidi šta pišeš.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tradicionalisti ne odlaze na glupe pijanke i uvijek razumno postupaju to ih razlikuje od onih koji se vesele glupostima modernizma.

    OdgovoriIzbriši
  5. Hajde hajde Q, nitko još nije umro od malo zafrkancije. I sveti Toma Akvinski se slaže:

    "I answer that, In human affairs whatever is against reason is a sin. Now it is against reason for a man to be burdensome to others, by offering no pleasure to others, and by hindering their enjoyment. Wherefore Seneca says (De Quat. Virt., cap. De Continentia): "Let your conduct be guided by wisdom so that no one will think you rude, or despise you as a cad." Now a man who is without mirth, not only is lacking in playful speech, but is also burdensome to others, since he is deaf to the moderate mirth of others. Consequently they are vicious, and are said to be boorish or rude, as the Philosopher states (Ethic. iv, 8)."
    (http://www.newadvent.org/summa/3168.htm#article4)

    Meni ovi Markovi postovi uvijek izmame barem osmijeh na lice. :)
    t.

    OdgovoriIzbriši
  6. Kad se vjernik opusti propada kako bi rekli, jer Abusus, abusum invocat.

    OdgovoriIzbriši
  7. Qumulumbi, ajd napiši koji tradicionalistički vic?

    OdgovoriIzbriši
  8. Si cupias pacem, linguam compesce loquacem

    OdgovoriIzbriši
  9. Cave Q, superbia magnus abissus est!!
    "Tu quis est quia iudicas proximum tuum?"

    OdgovoriIzbriši
  10. :) taj ti je dobar!
    Qumulumbi ti si neki zanimljivi lik, jesi li ti jedan od Odabranih sa latinska-misa stranice?

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.