nedjelja, 12. srpnja 2009.

Nedjeljna blog preporuka 18

Blog In Caritate Non Ficta naslov je dobio prema podebljanom dijelu sljedeće rečenice sv. Pavla iz 6. poglavlja Druge poslanice Korinćanima:
Ni u čemu ne dajemo nikakve sablazni da se ne kudi ova služba, nego se u svemu iskazujemo kao poslužitelji Božji: velikom postojanošću u nevoljama, u potrebama, u tjeskobama, pod udarcima, u tamnicama, u bunama, u naporima, u bdjenjima, u postovima, u čistoći, u spoznanju, u velikodušnosti, u dobroti, u Duhu Svetomu, u ljubavi nehinjenoj, u riječi istinitoj, u snazi Božjoj; oružjem pravde zdesna i slijeva; slavom i sramotom; zlim i dobrim glasom; kao zavodnici, a istiniti; kao nepoznati, a poznati; kao umirući, a evo živimo; kao kažnjeni, a ne ubijeni; kao žalosni, a uvijek radosni; kao siromašni, a mnoge obogaćujemo; kao oni koji ništa nemaju, a sve posjeduju.
Piše ga Philip Gerard Johnson, a evo kako je sam ukratko opisao svoju dosadašnju životnu priču:
On October 15, 2008, after two years as an officer in the Navy, my life changed when I was diagnosed with an inoperable brain tumor. Putting my concerns in the hands of the Blessed Virgin Mary and my trust in Our Lord Jesus Christ, I pray that I may be faithful to the Holy Catholic Faith and serve the Church for the rest of my life.
Philip se sprema za ulazak u bogosloviju svoje biskupije Raleigh u Sjevernoj Karolini krajem kolovoza ove godine. Trenutno je u Lurdu za koji i sam kaže da je povezan s bitnim događajima u njegovu životu. Philip je vrlo vezan uz tradicionalnu katoličku misu i općenito tradicionalnu duhovnost, a na njegovom blogu možete pročitati vrlo zrelo razmišljanje o bitnim temama katoličke vjere i kratke crtice iz njegovog života po kojima se vidi kako je vrlo napredovao u prihvaćanju volje Božje u svom životu. S obzirom na, medicinski gledano, teško stanje u kojem se nalazi, bilo bi dobro da se pomolite barem nakratko za njega.
An MRI today revealed that my brain tumor has not changed over the past 2 months. While my prognosis remains poor since the tumor could not be removed, it is good news that I seem to be responding to radiation and chemotherapy.

I will continue chemotherapy for at least the next 16 months, and will have an MRI every two months to track the tumor's growth. The chemotherapy has weakened my immune system slightly, but so far the side effects have not been too bad or unbearable.
Mislim da većina nas može ponešto i naučiti iz njegovog odnosa prema bolesti i odgovoru na Božji poziv.

***
Napomena. Kroz idućih mjesec dana neće biti nedjeljnih blog preporuka jer nisam siguran koliko ću imati pristupa internetu. Do novih preporuka, prolistajte arhive ove rubrike.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.