utorak, 6. siječnja 2009.

Papine kateheze

Na vatikanskim internet stranicama mogu se naći papini govori, tj. kateheze koje on obično svake srijede održava na audijencijama. Posebno je korisno što se sve kateheze iz 2006., 2007. i 2008. godine mogu pročitati i na hrvatskom jeziku.

Kroz to razdoblje treba izdvojiti tri cjeline koje mi se čine posebno zanimljive: kateheze o apostolima, kateheze o apostolskim i crkvenim ocima i kateheze o svetom Pavlu koje još uvijek traju.

Moram priznati da nisam pročitao većinu od papinih kateheza, ali ću svakako pokušati nadoknaditi propušteno. Preporučujem ove tekstove svima jer naš sadašnji papa ima velik dar da jasno i interesantno objašnjava sve teme kojih se dotakne, osvjetljujući ih na nove načine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.