nedjelja, 9. rujna 2018.

Nedjeljna blog preporuka 38


Nedjeljne preporuke blogova odavno su zamrle kao serijal na ovom blogu, ali oznaka još uvijek postoji, pa sam je odlučio iskoristiti za nešto drugačiju preporuku. Radi se o blogu koji nema veze s vjerskim temama, ali je izuzetno koristan ako ste iz Zagreba i okolice ili posjećujete naš glavni grad te planirate šetati po Medvednici. Blog Medvednica.info obuhvaća opise svih označenih (a i nekih neoznačenih) staza po zagrebačkoj gori. Stranica postoji od 2010. godine, a uz opis staza, dobro je pogledati i komentare koji često sadrže dragocjene informacije o promjenama ili poteškoćama na koje su nailazili neki od planinara. Ipak, najkorisnija je mogućnost spremanja staze na mobitel što uz otvaranje u google kartama i upotrebu gps-a koja je danas dostupna na svim mobitelima, omogućuje da bezbrižno krenete i manje utabanim putovima. Prije početka izleta nije zgorega spremiti si, npr. uslikati, dijelove GSS-ove karte Medvednice kojima planirate proći tako da ste još sigurniji kad se nađete na križanju i pitate se kamo dalje.

Zanimljivo da je ovakav opsežan projekt rezultat entuzijazma jednog običnog planinara, a državna ustanova Park prirode Medvednica i njezini plaćeni zaposlenici ograničili su se na to da stave poveznicu na taj blog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.