petak, 5. kolovoza 2016.

In Deo vici

U Hrvatskoj zavladala je radost, a staleži sabrani na saboru "pro tuenda pace et communi tranquilitate defensioneque et permansione reliquiarum huius afflictae patriae" (zbog očuvanja mira, zajedničke sigurnosti i obrane te održanja ostataka ove izmučene domovine), daju izraza toj radosti u zahvali Bogu, čijom dobrotom ban je ovoga ohologa i strašnoga neprijatelja pobijedio.

(Karlo Horvat, Toma Erdedi-Bakač ban Hrvatski, Zagreb, 1900.)

1 komentar:

  1. Svima blagoslovljen i radostan dan Domovinske zahvalnosti, dan pobjede nad zlom kao i u operaciji Bljesak koja je bila... Molimo i za sršske majke, našla sam na groblju u Vukovar vijenac koje su srpske majke ostavile našim vojnicima na kojem piše Oprostite nam.. Važno je nastaviti živjeti dalje i po primjeru Krista praštati i ljubiti.
    JM

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.