utorak, 24. veljače 2015.

Nekoliko slika

Ukrajinski biskupi primaju blagoslov od Pape (emeritusa)

Mont Saint Michel je zbog velikih plima ponovno otok

Bitno.net reklamira protestantske propovjednike.

Glagoljaška misa uz obljetnicu izdanja glagoljaškog Misala po zakonu rimskog dvora

Predsjednica na Pepelnicu

Broj komentara: 27:

  1. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slucajno uklonjen komentar:

      ---

      Slika 1: vrlo zanimljivo;
      Slika 2: vrlo lijepo;
      Slika 3: hereze dovode do mržnje na istinsku katoličku vjeru. Lakše je pristati uz otvorena krivovjerja ili uz neku drugu religiju nego se vratiti pravovjerju. Ne bi me ništa čudilo - jedino je teško očekivati ispravan stav prema Tradiciji i pravom nauku.
      Slika 4. novus ordo glagoljaške redakcije;
      Slika 5. bez komentara.

      Kikii

      Izbriši
  2. 1.slika Benedikt XVl. o sunce moje, jedino što u Crkvi sjaji.Što vrijeme ide dalje ja ga sve više volim!Neka ga Gospodin što duže podrži u snazi duha i vitalnosti tijela,trebat će nam,trebat će nam vidjet će te!On je ko neki dobri kućni duh Vatikana.Kad njega tamo više nebude neće bit ni...?!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam davno prorekao da će Benedikt opet biti papa, nakon što se malo odmori i dođe k sebi.

      Izbriši
    2. Idući ći bi papa mogao biti crnac kardinal Robert Sarah šef kongregacije za kler.Ima dovoljno u sebi Ivana Pavla ll.ali više Benedikta XVl.Duhovan je,intelektualac ima i tradicije ali je i dosta strog!Ne voli lepršanja po Crkvi i nije podkupljiv od svijeta i svijetovnih zahtjeva.Slušao sam ga u Firenci ima duge propovjedi ali veoma jasne,sadržajne i potaknute primjerima iz svagdanjeg života.Ima 67 godina i često se povlači u konteplativne samostane na odmor.Jedino nevoli diretnu komunikaciju s medijima više voli priopćenja!

      Izbriši
    3. Papa je sada. To je 'živi Krist', kako veli blaženik, poslat božjemu narodu po Duhu Svetomu.

      Č.

      Izbriši
    4. Prorekao si ti, Luka, i da će Franjo biti na liniji tradicije pa tu epizodu nismo vidjeli...

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Ups, di je ta slika, link vam ne radi ispravno?

      Izbriši
    2. Razocaravajuce, ja mislio tko zna sta, a ono samo oltar. A dobro, kad nemate nista zanimljivije, onda smo gotovi.

      Izbriši
    3. Mislim da novo milosrđe itekako prodire u Hrvata. Ono što protestantima nije uspjelo u 16.stoljeću, danas proživljava procvat. Glavno je da Marx, Schonborn i Kasper nisu shizmatici nego vjerni sinovi Crkve, a to je bio i Martini, Rahner. To je i King Kung - samo se malo zanese. Kad Porscheom ulazi u krivinu, a govori o siromašnoj Crkvi.
      Mogu svećenici i u Rotary i u masoneriju - o tome bolje šutjeti. To je grijeh protiv ljubavi, sotonizam gore dolje. Nije to kak se priča.
      Shizmatici ostaju samo tradicionalisti, samo FSSPX premda po crkvenom pravu to trenutačno nisu, ali i crkveno pravo je nebitno.
      Što je onda bitno?!
      Bitna je REVOLUCIJA i put k jednoj religiji, sinagogi sotoninoj kojoj su sada gotovo samo tradicionalisti, svi skupa - i ED i SP i lefebvrovci, a tu FSSPX ipak ima privilegirano mjesto, jedina smetnja.

      Kikii

      Izbriši
    4. OBAVIJEST:
      Za svu strahotu koju nam je donijela ta šizmatična organizacija tom uvredljivom misom, službeni Kaptol je pozvao sve dobre Katolike i ostale koji su dobri, a koji su povrijeđeni ovim činom da sudjeluju u događaju javne zadovoljštine kao naknadu za profanaciju koja je nanesena.

      Ferdinand Zvonimir

      Izbriši
  4. Prva slika jako lijepa, druga također, treća rastužuje, zadnja veseli.
    Nego, ova glagoljaška misa je zapravo NO na staroslavenskom uz glagoljaško pjevanje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam koliko ima staroslavenskog u ovoj konkretnoj, ali vise manje da.

      Izbriši
    2. Zapravo, kad detaljnije pročitaš vijest, uopće ne piše da je bila glagoljaška misa, nego "misa vezano za obilježavanje obljetnice izdanja glagoljaškog Misala po zakonu rimskog dvora"...

      Izbriši
    3. Citiram iz teksta "Glagoljašku misu animirao je župni zbor..."

      Izbriši
    4. 'Glagoljaška misa' je u ovom konkretnom slučaju samo ono što je zbor pjevao. Dakle, misa je bila obična NO, na hrvatskom, a zbor je pjevao 'glagoljašku misu'.
      Miroo

      Izbriši
    5. Da, na to sam i mislio, jer kad kaže da je zbor pjevao glagoljašku misu, to može značiti (a u ovom slučaju i znači) da su jednostavno pjevali glagoljaški proprij, tj. "obavezne dijelove mise". Isto ko kad se kaže "Peranova misa" i sl. Nažalost, to je vrlo daleko od prave glagoljaške mise, ali valjda bolje išta nego ništa...

      Izbriši
  5. Daj, Toma, a taman sam mislila Kikii-ju prijavit da sam svojevremeno prisustvovala TLM ni manje ni više nego kod njegovih šizmatika u Parizu. I da nije počelo dimit iz mene. I da me nisu baš oduševili prijemom. Pa moš mislit koji bi urnebes iz toga nastao!! :p Mogla sam se zabavljat danima. A ti mi tako pokvariš veselje. Eh, sudbino huda... :p

    OdgovoriIzbriši
  6. Prva slika: obećava uvod u kvalitetan raskol, zahvaljujući Franjinom nepoznavanju vjeronauka;

    Druga: autentično katoličko graditeljstvo u vremenu i prostoru;

    Treća: Izvan Katoličke Crkve ne postoje kršćani jer tako uči sveta Tradicija;

    Četvrta: pun mi je kufer "proljeća" Crkve i djece "cvijeća";

    Peta fotka: gdje je nestala poniznost pred svećenikom kad te opominje da si kvarljiva roba!?!

    Xavier

    OdgovoriIzbriši
  7. Toma ti si bio svojevremeno na hodočašću Mont Saint Michael.Nažalost tamo više ne žive autentični monasi.Čini mi se da je sad tamo nekakva nova zajednica neki novi red.Možeš li informirati o kkvom se to novom redu radi.Navodno muško ženska kombinacija!Neka mi oproste svi ali ja ne podnosim nove redove u Crkvi.Pored benediktinske grane benediktinaca,cistercita i trapista,pored komolijanaca i kartuzijanaca čija monaška pravila već se 1500 godina opslužuju i po kojima monasi danas žive treba li u Crkvi izmišljati neke nove redove ili samo zaživjeti ono što već imamo.Tomo molim te objasni o samostanu i na ovu temu otvori novu temu!Hvala ti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napisao sam svoj komentar u postu o tom posjetu (vidi jedan odlomak koji pocinje "Trenutno je").

      Izbriši
  8. Posve se distanciram od uporabe bilo kakve sile. Moji su komentari bili odgovor onima koji žele iskonstruirati heretike, šizmatike, talibane i huligane od tradicionalnih vjernika, napuhuju stvari, preuveličavaju, unose se u nekakve izmišljene bolesne konstrukte i pretjerivanja stvari koje su već negdje u prošlosti, koje je vrijeme pregazilo. Pa eto da im malo pokažem koliko su nestvarne i groteskne njihove izjave. Htio sam napisati da smo i kanibali, fašisti, marsovci...što god im zatreba, ali zatvoreno je komentiranje. (Zamislite da ja trčim za babom Jagom oko hotela dok se celebrira tradicionalna Misa - ne pada mi napamet! To ionako nije put Tradicije!)
    Njima je najveća kazna da ne shvaćaju Tradiciju i stvarna kazna da joj se suprotstavljaju te time ne stječu baš zasluge u Nebu i stoga valja za njih moliti!
    Sada već postaje bjelodano da je put Tradicije bio put očuvanja pravovjerja i da je to bila borba za Crkvu.
    Blago Vama pravovjerni kršćani, radujte se tradicionalna braćo da ste u najteže vrijeme ostali vjerni.

    Kikii

    OdgovoriIzbriši
  9. Od svih slika najljepši mi je oltarni reljef ili slika na četvrtoj "glagoljaškoj" fotografiji. Baš je sugestivan i vrlo rječit. Łongin

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.