utorak, 8. veljače 2011.

Što je novo?


Ispričavam se na rjeđem objavljivanju postova, ali kao što možete i pretpostaviti ima puno stvari koje treba prirediti ili se informirati oko tradicionalne mise koja uskoro počinje u Zagrebu (za one koji su se probudili iz zimskog sna, vidi ovdje).

Prošle subote započeo je tečaj za ministrante. Svi su bili željni znanja i usprkos nekim poteškoćama sve je sretno privedeno kraju. Unatoč brojnim pravilima koje ministrant mora zapamtiti, svi budući ministranti radosno su prionuli učenju i vježbanju posluživanja kod mise. Ovu subotu je i drugi nastavak. Evo obavijesti sa stranice Društva za promicanje tradicionalne Mise "Benedictus":
Do početka služenja tradicionalne svete mise u Zagrebu ostalo je još manje od dva tjedna! Društvo za promicanje tradicionalne Mise "Benedictus" organizira nastavak tečaja ministriranja.

Druga poduka održat će se u subotu 12. veljače 2011. u 8:30 ujutro.
Muškarci stariji od 16 godina koji žele naučiti ministrirati kod mise po starom obredu mogu se javiti na email adresu Društva (drustvobenedictus NA gmail.com) radi detaljnijih informacija.
Pridružiti se mogu i oni koji nisu bili na tečaju prošle subote.

Preporučujemo vam da pogledate upute o ministriranju na tihoj misi i mali latinsko-hrvatski misal.
Naravno, na stranicu Društva ili na mailing listu odlazite po informacije, a ovdje dolazite po nešto ekstra. Posebno mi je drago da će nam na prvoj misi pjevati prijatelj iz Švedske Ivan Kovačić. Oni koji su pratili ovaj blog u prošlosti, sigurno su primjetili neki od Ivanovih tekstova jer nam je on najplodonosniji gostujući autor, a o Ivanu možete nešto malo pročitati i ovdje. I druga i treća misa će najvjerojatnije biti pjevane, ali o tom po tom.

Mislim da je to to, nema smisla da vas zamaram nekim praktičnim detaljima. Očekujem da ćete obavijest o misi 20.2.2011. u 11:30 u sv. Martinu proširiti među svojim prijateljima, poznanicima, rodbinom, ljudima s kojima već godinama niste pričali i ne znate kako biste ponovno započeli komunikaciju ("Bok, ovdje Martin! ... Ma nije bitno koji Martin, znaš što ima nova?")

Budite dobri do idućeg javljanja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.