četvrtak, 11. studenoga 2010.

Ovako se kadi!

Ovo sam jednostavno morao staviti (sa bloga Father Z-a).
Posebno me nasmijao izraz lica Papinog glavnog ceremonijara msgr. Guida Marinija :) 

Broj komentara: 7:

  1. Jako dobro, vjerujem da je kâd dopro i do Hrvatske, kao najava papinog dolaska i kao konačno upozorenje da se okrenemo Bogu svojim iskrenim zauzimanjem oko dobra i molitvama, Bogu ugodnima.

    OdgovoriIzbriši
  2. E takva mi kadionica treba na župi!!
    Gdje je mogu nabaviti??

    OdgovoriIzbriši
  3. To je naravno poznati Botafumeiro koji se ove godine (jer je posvećena sv. Jakovu) koristi svaki dan za razliku od obicnih godina kada se koristi nedjeljom i blagdanom. Pretpostavljam da se umanjene kopije mogu nabaviti u samom gradu Santiago de Compostela.

    Tko se hoce jos zabavljati, ima ovu simulaciju njihanja Botafumeira, pa se moze malo prisjetiti i fizike. Mozete ukljuciti i rucno njihanje i probati zanjihati kadionik sto brze i sto vise!

    Usputna primjedba: ovakav kadionik vrlo prakticno rjesava probleme s liturgijskim plesacima i plesacicama koje imaju u nekim drugim crkvama.

    OdgovoriIzbriši
  4. Pogledajte kako se kadi na ambrozianskoj misi, treba i za ovo biti strucnjak:)

    http://www.youtube.com/watch?v=HYOWCD7IwCA

    Ivan Kovacic

    OdgovoriIzbriši
  5. Da, posebno jer se u ambrozijanskom obredu koristi otvoreni kadionik, pa treba paziti da kod ovog okretanja i mahanja sto ne izleti.

    OdgovoriIzbriši
  6. "Usputna primjedba: ovakav kadionik vrlo prakticno rjesava probleme s liturgijskim plesacima i plesacicama koje imaju u nekim drugim crkvama."

    AHAHAHAHAHAH!!!!
    inače, meni je ovo ipak pretjerivanje...

    OdgovoriIzbriši
  7. Pa, to je posebnost ovog grada koji je dugo vremena bio najvaznije hodocasnicko srediste poslije Rima.
    A kadionik je imao vrlo prakticnu primjenu u doba kad se ljudi bas i nisu cesto prali, a dosli bi nakon tjedana hoda pomoliti se u baziliku.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.