nedjelja, 21. veljače 2010.

Nedjeljna blog preporuka 28

Blog The Skeptical Doctor okuplja na jednom mjestu linkove na članke Theodorea Dalrymplea. To je pseudonim Anthonyja Danielsa koj je prije odlaska u mirovinu radio kao psihijatar. Iako Daniels nije vjernik, ipak u svojim analizama vrlo dobro (i s britkim sarkazmom) ocrtava stanje današnjeg društva i različite ličnosti iz prošlosti. Naravno, iz svoje agnostičke perspektive ne može ponuditi prave odgovore, ali može vrlo dobro analizirati uzroke i dati točnu dijagnozu.

Već vidim da se neki čitatelji mršte na ovaj uvod, pa bih bez daljnjeg objašnjavanja ponudio nekoliko članaka koji se meni čine posebno zanimljivi. S obzirom da je  Dalrymple vrlo produktivan autor, savjetujem vam da pretražite arhivu bloga Skeptical Doctor i prolistate teme koje vam privuku pažnju.

The Architect as Totalitarian – o arhitektu Le Corbusieru
Suicide of the West 
Ayn Rand: engineer of souls – o književnici i filozofkinji Ayn Rand

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.