petak, 1. siječnja 2010.

BD Marija Bogorodica

Ako je Marija Majka Božja, Krist mora biti doslovno Emanuel, Bog s nama. To je bilo razlogom da, kako je vrijeme prolazilo, a zli duhovi i lažni proroci jačali i postajali drskijima, nalazeći načina te ulazeći i u samo katoličko tijelo, Crkva onda, Bogom vođena, ne mogaše pronaći učinkovitijega i sigurnijega sredstva da ih odagna drukčije doli posežući za riječju Deipara [Dei Genetrix, Theotokos, Bogorodica] protiv njih; odnosno, s druge strane, kada su se iznova podigli iz carstva tame i u šesnaestom stoljeću kujući plan za bezuvjetno obaranje kršćanstva, oni ne mogahu za ostvarenje svoga cilja puna mržnje pronaći ništa korisnije i svrsishodnije od pogrđivanja Marijinih povlastica i huljenja na njih jer su vrlo dobro znali: uspiju li ikada postići to da svijet prestane štovati Majku, nedugo zatim prestat će i štovanje Sina. Crkva i Sotona slažu se u tome da Sin i Majka idu jedno uz drugo i iskustvo triju stoljeća što su uslijedila potvrdilo je njihovo svjedočanstvo jer katolici koji su častili Majku još uvijek štuju njezina Sina, dok su protestanti, koji su prestali priznavati Sina, to započeli podsmjehivanjem Majci.

Kardinal J. H. Newman - Mix. 348 (14. 10. 1849.)

2 komentara:

  1. Izbrisao sam komentar anonimnog, ne da mi se čitati tako bezvezna trabunjanja ispod ovako lijepog teksta i slike...
    anonimni, ostavio sam tvoj komentar u članku O Komentarima, ali buduće ovakve ću samo brisati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Marko, slobodno izbrisi takve komentare u potpunosti. Tko hoce, moze si otvoriti "pravokatolicki" blog i tamo pisati na taj nacin.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.