nedjelja, 23. kolovoza 2009.

Nedjeljna blog preporuka 22

Krajnje je vrijeme da ukratko predstavim i blog pod nazivom Catholic Church Conservation (Očuvanje Katoličke Crkve) čiji je autor Chris Gillibrand. Blog se uglavnom bavi negativnim pojavama u modernoj Crkvi kao što su liturgijske zloporabe, heretička učenja i praksa, modernističke arhitektonske rugobe i slično za što, na žalost, ima i više nego dovoljno primjera, posebno u Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. Između ovih žalosnih postova, nalaze se zanimljivi postovi vezani uz manje poznate (barem meni) crtice iz pobožnosti i povijesti koje dođu kao predah i ohrabrenje.

Ja mislim da je najvredniji dio ovog bloga upravo dokumentiranje različitih negativnosti koje proizlaze iz krivog shvaćanja sv. mise, svećeničkog reda, posvećenog života itd. Iako su ključne riječi nepotpuno pridružene postovima, ipak vam predlažem da pogledate npr. liturgical abuse, priestess ili Linz.

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.