nedjelja, 25. kolovoza 2024.

Ako još uvijek niste bili, evo novih poticaja

U subotu ujutro, na blagdan sv. Bartola, celebrirao je p. Sumić pjevanu misu u crkvi sv. Roka.







U ultrakratkoj propovijedi zapitao se don Ante zašto je 11 od 12 apostola moralo umrijeti mučeničkom smrću? Tko će platiti za grijeh? Krist je sve platio, ali i mi moramo nešto platiti. Hodočašće koje je pred nama sa svojim poteškoćama (napori, vrućina itd.), kao i ostale muke koje strpljivo podnosimo u svom životu, naš su udio u tom plaćanju. 


Poslije mise primili smo blagoslov iz Rimskog obrednika za početak hodočašća. 




Od crkve sv. Roka došli smo preko Gornjeg grada do Gupčeve zvijezde, a dalje standardnom trasom kojom ćemo i za dva tjedna ići na zagrebačkom hodočašću u Mariju Bistricu. 



U crkvi Majke Božje sljemenske Kraljice Hrvata bio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom. 






Vrijedni organizatori već su priredili za gladne hodočasnike ručak ispred župne kuće. 





Meso je stiglo zadnje, a kad sam se sjetio da bih ga mogao slikati, već smo ga razgrabili, tako da ovo nije moja fotografija (i neke druge u ovom izvještaju sam "posudio"). 


Sve je bilo vrlo fino. Nakon kratkog čavrljanja s tradicionalistima i onima koji će to tek postati, zaputio sam se žičarom natrag u grad. 


***

Danas, u nedjelju, bila je u crkvi sv. Blaža u standardnom terminu trojna misa. Celebrant je bio p. Sumić, đakonsku službu obavljao je p. Zentner kojega već dugo nismo vidjeli, a podđakonsku je vršio bogoslov Stjepan. Ceremonijar je bio bogoslov Vedran, a ostatak ministrantskih mjesta uspješno su popunili naši ministranti. U nastavku donosim fotografije sakupljene iz više izvora. 
























U propovijedi je p. Sumić, potaknut današnjom poslanicom (Gal 5, 16-24), govorio o strašnoj kugi internetske pornografije. 








Bogat program ovog ljetnog pohoda FSSP-a na naš grad nastavlja se i kroz tjedan koji je pred nama. Svakako vas potičem da se, koliko možete, pridružite jer će vam to biti na osobno vjersko, intelektualno, a možda i socijalno izgrađivanje. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.