subota, 6. svibnja 2023.

Nije prošlo puno vremena


Za vrijeme jednog rata u Španjolskoj tri bezbožna vojnika provale u jednu kuću. Na zidu je visjela Gospina slika. »Da vidimo, tko će bolje gađati!« reče jedan vojnik. Postave se sva trojica na izvjestnu daljinu i puščane cijevi uprave prema svetoj slici. Prvi nišani i pogodi u čelo. Drugi nišani još bolje i pogodi u srce. Treći se sjeti svoje majke, koja je štovala Blaženu Djevicu, i htio se odalečiti, ali ne mogavši svladati podrugivanje svojih drugova namjesti se, usmjeri cijev spram slike. U zadnji čas ipak zatvori oči, puška odapne i zrno pogodi nogu. Oni pođoše dalje u rat. Nije prošlo puno vremena, prvi pade pogođen u glavu, drugi pade pogođen u srce, a treći pade pogođen u nogu. Ovaj za cijeloga života ostane kljast, da bude živi svjedok svetogrdnog čina i teške kazne, koja stigne ovu trojicu.

U ovom svjetskom ratu mnogo će smrtno tane pogoditi one, koji su se teško ogriješili o Božje zapovijedi. Mnogi će ranjenici znati pripovijedati mnoge slučajeve, koji nisu slučajevi, već mudre odredbe Božje Providnosti, da su ostali na životu. Ali ovaj rat pogodio je cijeli svijet, i nevine. Mnogo se griješilo i još se griješi. Mi, koji smo po Božjem milosrđu još živi, slijedeći Majku prežalostnu na putu njezina križa svoje grijehe, a i grijehe svijeta ispaštajmo kršćanskom pokorom. 

(izvor)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.