četvrtak, 13. svibnja 2021.

Isto će tako sići kao što ste vidjeli da uzlazi

Zanimljiva je podudarnost da ove godine Spasovo pada upravo na blagdan Gospe Fatimske. I ne samo to, nego isti dan muslimani slave svoj ramazanski bajram kojim završavaju mjesec dana "posta" u kojemu preko dana nisu ništa ni jeli ni pili da bi to po noći nadoknadili. 

Budući da je Fatima po predaji bila najdraža Muhamedova kći, prirodno je da Blaženu Djevicu Mariju na ovaj dan molimo i za one koji još stenju pod jarmom sotonske objave toga lažnog proroka. Riječima posvetne molitve Srcu Isusovu molimo Sina Djevičina: "Kralj budi svim onima, koji se još u tami krivoboštva ili islama nalaze, i ne krati se privesti ih u svjetlo i kraljevstvo svoje." 

Naš Kralj uzašao je na nebo da nam pripravi mjesto u domu Oca svojega i našega. A njihov prorok ih upućuje da se mogu zbog svoga ramazanskog odricanja nadati beskrajnoj raskalašenoj orgiji koju on naziva rajem, no svatko tko ima i najmanje duhovnog instinkta prije bi ju prispodobio paklu. 

Gospa nam u Fatimi preko pastirića kaže da više duša ide u pakao zbog grijeha tijela nego ijednog drugog razloga, a grijesi tijela su upravo ono što Muhamed obećava svojim sljedbenicima u "raju". Toliko toga izobličenog u toj religiji zavšava najgorom od svih inverzija, dolje postaje gore! 

Na nekim slikama Isusa koji uzlazi na nebo oblaci su već gotovo cijelog sakrili te mu vidimo samo noge koje su koračale jedino za spasenje ljudsko. Na tim nogama su proslavljeni tragovi čavala koje Muhamed kao i toliki heretici prije i poslije njega negira. Ne žele prihvatiti da se Bog "udostojao postati dionikom našega čovještva", pa onda ne mogu ni vjerovati da se "uzdigao na nebo, da nas učini dionicima svoga božanstva". Zato jedino i znaju obećavati prolazne tjelesne naslade. 

Podaj, molimo, svemogući Bože, da mi koji vjerujemo da je tvoj Jedinorođenac, naš Otkupitelj, na današnji dan uzašao na nebesa i sami budemo duhom uvijek u nebeskim stvarima.

Broj komentara: 27:

  1. Toma s kojom gadoscu i gnusanjem Ti govoris o Islamu to je jezivo i strasno....Moze li krscanska dusa i katolik provodeci neko vrijeme klececi pred Svetohranistem pri pomisli imati a kamo li ovakve teske i preteske rijeci upotrebljavati privatno ili u javnom servisu ili uopce bilo kada?.Koja je to silna gorcina i muka u samom covjeku i cime li se bori u sebi kad ga ovako nagrizaju i izjedaju ovolike kolicine odvratnosti?.Toma kad si zadnji put bio pred Tabernakulom i nosis li Ti taj mir i blagoslov u sebi,dijelis li ga s drugima ili si ga ostavio u crkvi?.Brate nije ti ovo dobronamjerna gesta.Ovakvo objavljivanje nije nista drugo nego trazenje kompanjona da se i oni svojim mozda jos vatrenijim izjavama jer vrije u njima, ukljuce i podjele s Tobom tu ogromnu gorcinu...Toma brate kad si Ti uopce raspolozen jer nesjecam se da sam Te ikad vidio na TLM veselog,vedrog i nasmijanog!.Jucer dvostruki blagdan pa zar Te o dragi Boze blagost i mir nase Gospe Fatimske nije mogla zadrzati cijeli dan nego ceprkas okolo naokolo!.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sto se tice nasmijesenosti, smijem se kad imam razloga poslije mise van crkve i ponekad za vrijeme propovijedi.

      Jucer sam se nasmijesio na misi kad sam vidio reakciju jednog djecaka na recenicu propovjednika o macu i kruni te poslije kad sam cuo kako jedna djevojcica lijepo pjeva fatimsku pjesmu. Osim toga, van crkve sam se nasmijao na dvije ne bas smijesne sale te kad smo cestitali imendan pateru. Cini mi se ok skor, sigurno za dovoljan (2).

      Ako se znamo, slobodno mi se javite, pa da i ja naucim kako izgleda osmijeh veselog covjeka (samo da ne bude kao s kosuljom sretnog covjeka).

      Izbriši
    2. Josipe, ne lupetajte!
      Koji je to "taj mir"?
      Ekumenjaški mir ne postoji. To je tek gnjusna laž. A kako laž nije istina, tako ni lažni mir nije mir nego suprotno od toga, đavolska prijevara.
      To biste morali znati. Isto kako bi morali znati da je jedini pravi MIR onaj koji je od Krista i po Kristu. Dakle mir se Kristov ne može dijeliti (s) onima koji su protiv Krista. Koji su anti-kristi.
      Njih se, koji god pogani da to jesu, jedino može (i treba) pozvati na obraćenje i prihvaćanje Krista za jedinog Spasitelja i Mesiju.

      Toma, odličan članak.
      JbD

      Izbriši
    3. Dobar, kratak i jasan tekst i hvala Bogu na ovog blogu, žao mi je jedino što nisam tu naletio puno prije. Ja tu vidim samo brigu za duše muslimana a ne gadosti i gnušanje prema ljudima. Drugovi ekumenisti korektnici, naporni ste

      Izbriši
    4. Josipe, molim tvoj komentar na sljedeću izjavu pape Benedikta o Islamu i lažnom proroku Muhamedu:"Pokažite ono novo što je donio Muhammed, pa ćete naći samo zlo i neljudsko, poput propovjedi da se vjera širi mačem".

      Je li papa Benedikt iskoristio ovu misao Manunela II o prevarantu, ljubitelju djevojčica i bestijalnom krvniku, te sotonskoj religiji koju je osnovao jer je zločesti, ogorčeni mrzitelj "religije mira"?

      P.S. Suvremene feminizirane kršćanske karikature poput tebe su sablazan Svetih otaca i naučitelja. Ali i naših pradjedova koji su morali plaćati danak u krvi sotonistima s Istoka, trpjeti poniženja, silovanja žena, pljačke, etc. Sram te bilo!!!

      Benedikt

      Izbriši
  2. Josipe, to kako Toma piše - to je duh i mentalitet Pavlovih poslanica.
    Pavao, da je danas među nama, šibao bi muslimane uzduž i poprijeko!
    Uvijek iznova - čitajmo Pavla, i shvatit ćemo da se on nije baš previše "smješkao"...

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan članak. Ništa nije netočno. Dolje lažni ekumenizam. Jedna sveta katolička i apostolska crkva. Zar se katolici trebaju ispričavati zbog navještanja vjere? Zašto je Krist došao, bio mučen i umro na križu ako su sve religije dobre? Ili je arhanđeo Gabrijel gadno pogriješio rekavši djevici Mariji da će začeti i roditi Otkupitelja pa je 600 godina kasnije odlučio nekome drugome reći drugu "istinu"?

    OdgovoriIzbriši
  4. A Josipe (ako postojis) bas si me zaintrigirao ovim komentarom. Mogli bi ako si voljan popricati koji put nakon mise, i ja tamo idem.

    javi se brate ako ces kontakt
    btb x2

    P.S.
    evo i ja potvrdujem da se nasmijao. uuuu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nasmijem kad vidim vaš nick i pomislim na jugoprogresivce koji od njega dobiju partizansku bolest.

      Još i "uuuu" na kraju... :)))

      Izbriši
  5. Upravo na primjeru "Josipove" reakcije na Tomin ispravan članak vidimo kako gotovo ništa ne znači ako netko ide na Tradicionalnu latinsku misu a da pri tome ne poznaje tradicionalnu katoličku teologiju niti knjige različitih katoličkih egzorcista. Ovaj "Josip" u svojoj "revnosti" vrijeđa Tomu zbog njegove pravovjernosti. Stvarno ne mogu opisati s kojom sam gadošću i gnušanjem pročitao "Josipov" osvrt. I još nešto! Zašto se takvi "modernistički tradicionalisti" ne potpisuju svojim pravim imenom i prezimenom. Ne mogu a da još jednom ne naglasim kako sam odlazak na TLM ne ukazuje nužno na prisutnost pravovjernog katoličanstva. Na ovom primjeru možemo vidjeti kako bez adekvatnog poznavanja katoličke vjere, sam odlazak na TLM jest u biti običan ritualni dekor.
    Lijep pozdrav,
    dr. sc. Zlatko Šram

    OdgovoriIzbriši
  6. Nešto me jako zanima... Vjeruju li oni koji idu na tradicionalnu misu u milosrđe Božje - obraćenje duša ili se drže slova papira?
    Čitam, čitam i gle čuda u novim komentarima ne vidim da se spominje obraćenje... Ne morate me učiti što je islam. To znam. Znam da je krivovjerje gledajući iz perspektive katoličke vjere. Znam za lažni ekumenizam. Znam što apostol Ivan piše tko je antikrist. U komentarima nalazim da se uživa u konfliktima pa čak i svađama.... Zanima me jedno što tradicionalisti govore o obraćenju pa i o tome koliko je muslimana prešlo na katoličku vjeru... Jedno djelo Božjeg milosrđa o kojem ne vidim ništa na blogu je i ovo... Nema veze s muslimanima, ali bilo bi vas tradicionaliste zgodno upitati što mislite o ovakvim djelima milosrđa? Je li ovo za vas početak pa je veća razina nauk ili djevojka ovdje privlači pažnju? Je li ovo za vas djelo Božjeg milosrđa? je li to djelo pridržano samo za katolike ili se i muslimani mogu obratiti i to prije nego li tzv.katolici pa bili oni i tradicionalisti ako nisu iskreni i otvoreni prema sebi, Bogu i drugima.. Ili će gledati samo na slovo papira pa reći: "oh, ne, oni plješću u crkvi,Ivan XXIII je to zabranio i toliki pape, ajme spominju svetog Ivana Pavla II u jednoj rečenici :-) kakvi su to kršćani? Otvorenih ramena ona svjedoči, ajme grozno..." i sl ili će veličati Bogu što je spasio nečiji život? Još me zanima postoje li tradicionalisti i gdje se nalaze koji rado prihvaćaju razlike, ne isključuju nikoga, koji mogu saslušati od svakoga mišljenje, stav i ne proturječiti odmah... Postoje li tradicionalisti koji svima rado otvaraju vrata i prihvaćaju svakoga puni ljubavi za svaku pojedinu osobu? Gdje su takvi tradicionalisti, gdje se okupljaju?
    MShttps://www.youtube.com/watch?v=mSunNLNOhvI Životna priča Patricije Sandoval neobično je potresna. To je teško putovanje koje vodi do izvanrednog trijumfa Božjeg milosrđa - milosrđa koje strpljivo čeka na sve nas. Patricija je došla iz slomljenog doma, loših veza, tri pobačaja, posla u Planiranom roditeljstvu (gdje joj je rečeno da nikad ne otkrije što je vidjela, radila je tamo), nakon čega je uslijedila ovisnost o metamfetaminima i beskućništvo. Način na koji je Isus došao do nje dok je bila na ulici....
    MS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MS, zaboravili ste u vašoj tiradi navesti i ekumenizam sa sodomitima.
      Kako to uzoriti Mate ovdje blagoglagoljivo navodi:
      https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/biskup-uzinic-homoseksualci-u-crkvi-jos-nemaju-obzirno-pastoralno-vodstvo-oprostite-mi-zbog-toga/

      PS. Ovim vas dakako, ni slučajno ne potičem da slijedite i taj 'uzoriti' primjer otpada od prave Vjere.
      JbD

      Izbriši
    2. G. Mate Uzinic je preuzviseni. Jos nije postao kardinal, pa stoga ni uzoriti.

      Izbriši
    3. MS, u kojem to svijetu živimo mi "tradicionalisti"? Zar nije ekumenizam, koji sam zoveš lažnim, danas norma? Zar nije nametnuta perverzija lažnog suprotstavljanja
      vjere i milosrđa? Zar nije vjernost Predaji prozvana farizejštinom? Zar vjernici koji vole staru misu nisu nazvani psihotičnima, s najvišeg mjesta? Zar tradicionalistički prelati nisu degradirani, dok se promoviraju progresisti i sodomiti? Zar je realno očekivati ikakvu reakciju a kamoli disciplinske mjere protiv heretika u Njemačkoj dok se u Vatikanu štuje idol i izdaju marke s likom herezijarha Luthera? Zar oni koji imaju djecu nemaju razloga strepiti od ko zna kakvog barbarskog kurikuluma u skladu s istanbulskom konvencijom? Koje licemjerje...
      Ti se pitaš postoje li tradicionalisti koji "rado prihvaćaju razlike", a prije toga tvrdiš da znaš za lažni ekumenizam. Dogovori se ti sam sa sobom prihvaćaš li ti rado razlike, i ako da, do koje granice, ili nemaš uopće ni granica ni kriterija. Sve samo da sugovornik neistomišljenik ima o tebi visoko mišljenje. Ili da se sam sebi možeš diviti.
      Ali ni ti sam, MB, ako si normalan, ne bi "svakome rado otvorio vrata", zato što to uopće nema veze sa stvarnošću. Zato jer svijet u kojem stvarno živimo nije veliki samostan niti rajski vrt. Zato je i Isus govorio o tome da su dva mača dovoljna, i o nebacanju svetinja psima, o okrečenim grobovima i bludnicima i idolopoklonicima koji neće baštiniti nebo.
      I zato je Bog opomenuo da će krv grešnika koji bude osuđen tražiti iz ruke njegovog brata koji ga nije opomenuo. To je onaj za kojeg bi ti rekao da je pun milosrđa, da rado prihvaća razlike, ne isključuje nikoga...
      Onaj koji će ugoditi Bogu, to je onaj svadljivi, psihotični farizej, koji će upozoriti brata da je put kojim ide široka cesta koja vodi u propast.

      Izbriši
    4. JbD, od preuzvišenog Uzinića je komentar i tekst star maksimalno 15 sati u trenutku kad ovo pišem https://www.facebook.com/mate.uzinic/posts/4056567044402936, a moje je nešto starije stoga ste svoj komentar mogli objaviti ne ulazeći u moj komentar, zar ne? Imate li možda dara za dijalog pa odgovoriti na moja pitanja ili Vas je nešto bocnulo pa ste eto usput uskočili u moj komentar? Obično oni koji žele dijalog odgovaraju na pitanja... Koji je vaš problem sami si dajte odgovor. Inače što je kod preuzvišenog novoga, a da ne vuče iz Njemačke i modernizma koji će se razbiti na sto dijelova? Nije li to isti onaj čovjek koji je htio "oplesti" don Josipa Mužića? Eh, kad bi samo uspjelo no ne da Bog na svoje...https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/biskup-uzinic-za-splitskog-svecenika-rekao-da-izjavama-o-istanbulskoj-tjera-ljude-iz-crkve-ali-don-muzic-ne-odustaje-nbsp-nitko-se-ne-moze-pravdati-neznanjem-541804

      MS

      Izbriši
    5. Lars, a što za tebe reći? Čitaš iz svog ugla i posve pogrešno tumačiš moje riječi.... Očito iz neke ranjive naravi no to nije moj problem nego zrcališ projekcijom sebe...
      MS

      Izbriši
    6. Toma Mons.Uzinic nije nikakav Preuzviseni niti kardinal Uzoriti.Te titule u Crkvi vise se ne koriste nego otac Biskup ili otac Nadbiskup i gospodin Kardinal(ako taj kardinal nije i nadbiskup Ordinarij)
      Tim titulama oslovljavalo se do prije 30 godina,sada vise nije u upotrebi i rijetko gdje se koristi...Mons.Kutlesa zabranijo je da se Monsinjori oslovljavaju doslovno tako,Monsinjor u Porecko-pulskoj biskupiji nego se sad svi Monsinjori oslovljavaju sa Prečasni,svi su s visom titulom sad jednakog ranga oslovljavanja....Bogu hvala da je tako jer tu nije bilo nikakve svetosti nego samo utrke za prestizom i pusta zelja da se nosi ljubicasti pojas a s druge strane ti u monsinjorskim reverendama sa ljubicastim pucima i biretima zivjeli bi kriminalne stvari....primjer je Kaptol....Gdje nam je sada netko poput sv.pape Pavla VI.koji je ukinuo sve titule nizih redova u Crkvi i sveo ih na normalniju mjeru.Ako Bog da bude neki drugi papa recimo Pavao VII.pa ukine i ovaj minsinjorat koji vise osobi i Crkvi steti nego sto koristi.

      Izbriši
    7. "Monsinjor Mate Uzinić, svjetlosnim je godinama ispred svojih kolega..." by Mojmira Pastorčić, RTL

      Izbriši
    8. Galiano, slobodno neka se zovu svi "druze" (i drugarico ako pripuste zene svome drustvu), i neka nose obicne nebrendirane kosulje i hlace umjesto reverendi. To ce nam sigurno pomoci da se svecenici ne natjecu u prestizu.

      Zanimljivo da su otkrili da im nije do prestiznih titula i ljubicastih pojaseva bas kad su shvatili da im to vise ne donosi postovanje, nego ismijavanje, a da pravu moc mogu zadrzati i u obicnom odijelu kao "otac biskup". A usto ih nitko nece na ulici potezati za rukav.

      Izbriši
    9. J, ne bih se bas slozio da je "svjetlosnim godinama ispred", mozda par svjetlosnih sati, evo trenutno je kod Urana.

      Izbriši
    10. Galiano,
      Mogu reći da se slažem s jednom vašom izjavom - da Uzinić nije Preuzvišeni (ali niti Otac). U ostalom napisanom ste u neznanju i/ili modernističkom zastranjenju, do te mjere da nazivate "svetim" otpadnika poput Montinija i hvalite njegovo nezakonito i nevaljano ukidanje nižih redova (koji nisu titula nego red, i koji nisu ukinuti nego samo sekta modernista više ne redi ljude za njih, ali to i dalje čine tradicionalisti).

      Lijek za oboje je da učite o Vjeri isključivo iz predkoncilskih izvora.
      I nemojte se nadati "Pavlu VII." jer sumnjam da će pape u budućnosti uzeti ime koje bi ljude moglo asocirati na jednog od najgorih antipapa u povijesti i razaratelja bastionâ Crkve. Ne morate se nadati ni "Ivanu Pavlu III.", "Benediktu XVII.", a vjerojatno niti "Ivanu XXIV.".

      Izbriši
    11. P.S. Također i neke istočne katoličke crkve još rede niže redove.

      Izbriši
  7. https://gloria.tv/post/f1QitUoXqgvu3Y6Pj7hbkoi9w

    Samo se vi rugajte Josipu...

    R.

    OdgovoriIzbriši
  8. Toma Blizanac, eto dočekao sam da te i ja branim (od bezbožnog napada "ekumenističkog" fanatika "Josipa").
    ALI, da se ne bi previše uzdigao, istovremeno te moram i ukoriti da ni jednom riječju nijesi spomenuo (ni u odgovoru "Josipu"), glavnog "ekumenistu", pronositelja kulta Krislama (Pachamame i ostalih "ekumenskih" "pobožnosti").

    Još nije kasno za to, pa izvoli spomeni se i njega, jer to je važno ako već hoćeš da prosvjetljuješ braću i sestre svoje u Kristu Isusu.

    ps: Ili mi nećeš ni ovaj komentar objaviti?!

    SP

    OdgovoriIzbriši
  9. Ništa spornoga u objavi. Sve je istina. Netko je ovdje spomenuo i sv. Pavla i to je zapravo odlična smjernica. Sveti Pavao je bio poprilično smrknut, nenasmiješen i oštar kada je govorio o lažnim prorocima. Oštar i nimalo ekumenski nastrojen kada je rekao u Poslanici Galaćanima da neka proklet bude bilo tko (pa makar to bio i on ili anđeo s neba) tko navjesti neko drugo evanđelje. Dužnost kršćanina i katolika je s uvažavanjem i poštovanjem prema svakoj pojedinoj OSOBI navijestiti Radosnu vijest (primjerom, životom i riječima) i pozvati je na obraćenje od svih ostalih krivih, lažnih i sotonskih navještaja, praksi i uvjerenja. Vinkec

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.