nedjelja, 9. svibnja 2021.

Samo polovično


Bog bolje pamti i zna bolje cijeniti veličinu naše žrtve nego bilo koji čovjek.

Prema tome ne smeta što su tvoje mogućnosti male, glavno je da imaš veliko srce. Zato Isus veli da je ona udovica s ona dva sitna novčića više učinila Bogu nego bogataš darivajući velike svote. Ne hvali Isus onu udovicu radi ona dva novčića koja je darovala, nego je hvali zbog njezine ljubavi prema Bogu. Dva novčića su sitnica, ali je velika i silna ljubav prema Bogu koju je pokazala svojim činom. Bogu je drag njezin dar, ne zato što je darovala Bogu dva novčića nego što je sebe Bogu darovala.

Mnogi su kršćani slični udovici, ali samo polovično. Daju ponajviše sitniš. Imaju malo srce, pa i mali dar. U nje je bio mali dar, ali veliko srce.

(izvor)  

1 komentar:

  1. A ja baš ovih dana usljed nekih okolnosti razmišljam o svom životu i nekim kršćanima koje sam susretoh u njemu, pa se mislim - većih riječi, a sitnije duše u životu ne sretoh.

    To je zapravo asocijacija koju od starta imadoh za obojicu - sitne duše. Nije toliko dominirala ni pomisao na bezobrazluk, lažljivost, sebičnost, iako je sve to dio asocijacije, koliko je dominiralo upravo to - sitne duše. I džabe tu ovakva razmatranja, ja ne mogu zamislit da tu može biti pomoći, toliku sitnoću teško susresti.

    Potpis

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.