petak, 8. svibnja 2020.

Od nedjelje 3.5.2020. tradicionalna misa do daljnjega u crkvi sv. Jurja kod Gornjeg grada


Budući da je crkva Krista Kralja na Mirogoju oštećena potresom, od nedjelje 3. svibnja 2020. do daljnjega se tradicionalne latinske mise služe svake nedjelje u 9,30 i u 11 sati u crkvi sv. Jurja u Jurjevskoj ulici (Perivoj srpanjskih žrtava). Crkva može primiti do tridesetak osoba, a vjernici koji dođu kasnije mogu pratiti misu ispred ulaznih vrata. 

O crkvici sv. Jurja možete više pročitati na ovim poveznicama: 1 (a), 2 (a), 3, 4, 5, 6.

Misa prošle nedjelje

Broj komentara: 19:

 1. Razocaran sam da nitko od citatelja nije samoinicijativno otkrio poruku skrivenu u pjesmi o sv. Jurju objavljenoj prosle subote.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam razočaran jer ti nijesi otkrio poruku (pozdrav) koju je Bergoglio poslao majci bolesnog mladića u telefonskom razgovoru:

   Franjo joj je odgovorio: "Tko zna, možda ćemo se vidjeti u paklu?"

   https://cruxnow.com/church-in-europe/2020/05/pope-calls-autistic-teen-who-corrected-him-on-sign-of-peace/

   https://novusordowatch.org/2020/05/francis-jokes-about-hell/

   Dragi blogeru, misliš da ovo nije važna poruka?
   Važna je, ako ništa drugo jer je Bergoglio očito ipak doznao da pakao postoji
   I važna je jer se Bergoglio očito ne boji pakla kad se već sprema za tu destinaciju.

   Ako ovo nije prvorazredna vijest za vjernike katoličke Crkve, ne znam što jeste, jer on onako pun humora i vedrine i drugima želi boravak na to mjesto, što njegova kateheza i njegova "radosna vijest" svjedoči.

   P.

   Izbriši
  2. A što ako je otkriveno samo se čekala potvrda jer nikad ne znaš je li nešto privatno, službeno ili kako. Trebalo se pitati... Inače razočaranost slijedi nakon očaranosti, a očaranost nije dobra jer uglavnom smo očarani kumira. Tako nas je učio i p.Borna i druga dva svećenika koja su vodili kateheze 10 Božjih zapovijedi.
   SM

   Izbriši
  3. Super, jos ako ste skuzili naslov toga posta, mozete raditi u uredu koji ima sjediste u zgradi prije crkve sv. Jurja.

   Izbriši
  4. Toma, nadam se da se ovo ne odnosi na mene već na P. jer malo mi je nejasan redoslijed poruka. Naslov je definitivno skužen no ja radim na drugom mjestu te ga ne želim mijenjati. Nadam se da se to odnosi na P. ne na mene.

   Izbriši
  5. To je bila sala, ne nudim nikome radno mjesto niti znam tko ste (a niste se ni potpisali ovaj puta).

   Izbriši
  6. Vidim, ostajemo na groblju.
   Lars

   Izbriši
 2. Znači da si super sakrio :-)

  mislim da se u ovo vrijeme obrađivalo puno više informacija nego inače, a i druga stvar da je bila 'vruća' tema samo bi zujali.... a ovak, 'vruća' tema zapakirana u običnost je prošla ispod radara...

  Eto koliko nam fali da uživamo u običnim stvarima.

  Mario

  OdgovoriIzbriši
 3. Postoji li mogućnost da se misa prenosi preko interneta (Facebook, Youtube...)? Pitam jer nemam pristupa TLM, a taman sam naučila pratiti misu zahvaljujući prijenosu iz Zagreba :)

  -M

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nazalost ne. Imate mogucnost pratiti tradicionalnu misu iz drugih dijelova svijeta, samo ce propovijed (i eventualno citanja) biti na drugom jeziku.

   Izbriši
  2. Pogledati ću link, hvala!

   -M

   Izbriši
  3. Način služenja svete Mise FSSP-a u Warrington, Engleska, meni osobno je jedan od najljepših.
   JbD

   Izbriši
  4. Nisam puno gledao, ali meni je i u Fribourgu (FSSP) i Limericku (ICKSP) izgledalo lijepo.

   Izbriši
  5. Slažem se.
   Što je u Warrington posebno lijepo i dobro je to što služenje svete Mise žrtve svećenik a i svi nazočni pomoćnici vrše vjerodostojno te jako dostojanstveno i vrlo pažljivo. I posebno je dobro to što je kamerama pokriveno služenje iz mnogih kutova, što mnogim svećenicima koji su tek počeli služiti svetu Misu svih Vremena može poslužiti za izvrstan primjer kako bi i sami čim prije a što bolje naučili kako, kad i što...
   Propovijedi su im također tradicionalno dobre.
   Do prije par mjeseci je bio jedan stari svećenik, kojeg više ne vidim da služi, bit će zbog starosne dobi, čije su nedjeljne propovjedi bile toliko dobre i snažne, dakle toliko Katoličke(!), da stoga vjerujem kako je morao biti pod patrona tom sv. Vinka Ferrerskog.
   JbD

   Izbriši
  6. Jbd,Stariji svecenik se povukao zbog bolesti,vratit ce se kad ozdravi. Fr.Konrad Loewenstein.
   Alex

   Izbriši
 4. Inace je fr.Loewenstein 62 ako se ne varam tako da ima jos koju godinu.
  Slazem se da je Warrington jedno od najljepsih mijesta kao I drugdje gdje je fr.Malleray sluzbovao.
  Alex

  OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.