subota, 30. lipnja 2018.

Konji bili, konji vrani


BLAGOSLOV KONJA
R. Pomoć je naša u imenu Gospodina.
O. Koji stvori nebo i zemlju.
R. Gospodin s vama.
O. I s duhom tvojim.

Pomolimo se.
Bože, utočište naše i kreposti, pristani na pobožne molitve Crkve svoje, koji si sam izvor pobožnosti, i podaj, da s uspjehom postignemo, što vjerno prosimo. Po Kristu Gospodinu našem.
O. Amen.

Pomolimo se.
Svemogući vjekovječni Bože, koji si dao slavnomu i blaženomu Antunu, iskušanu različnim napastima, da prođe neozlijeđen kroz vihore ovoga svijeta, podaj slugama svojim, da i napredujemo po njegovu svijetlom primjeru i njegovim se zaslugama i zagovorom izbavimo od pogibli sadašnjega života. Po Kristu Gospodinu našem.
O. Amen.

Pomolimo se.
Neka dobiju, Gospodine, tvoj blago+slov ove životinje, on im dao zdravlje tijela i zagovor ih blaženog Antuna izbavio od svakoga zla. Po Kristu Gospodinu našem.
O. Amen.

I neka se poškrope blagoslovljenom vodom.
(RO 1929.)



1 komentar:

  1. Nadam se da će se ubuduće stari obrednik češće koristiti i u drugim funkcijama, a ne samo u blagoslovima. Trebala bi biti redovita praksa upotreba starog obrednika u dijeljenju sakramenata, sprovodima...

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.