ponedjeljak, 2. travnja 2018.

No hell below us

Čisto za evidenciju, dosadašnji Franjini razgovori/intervjui sa Scalfarijem:
1. listopad 2013.
2. srpanj 2014.
3. listopad 2014.
4. ožujak 2015.
5. studeni 2015.
6. studeni 2016.
7. srpanj 2017.
8. ožujak 2018.

Nema ništa čudno, zbunjujuće ili nerazumljivo u tome zašto papa Franjo nastavlja davati "intervjue" Scalfariju. U ovom trenutku Franjinog pontifikata čudno i zbunjujuće vam može biti samo ako ste se odlučili pozdraviti s razumom. Ako odlučite racionalno prihvaćati stvarnost, onda su broj, sadržaj i format članaka kao i tip tobožnjih demantija koji za njima slijede sasvim dovoljni da vas uvjere koja je svrha takvog djelovanja.
(još s ovog bloga: a, b, c)

Broj komentara: 5:

  1. To su sve podmetanja. Scalfari je ateist i lažljivac koji podmeće dobrom papi Franji. Papa Franjo je samo rekao u osobnom razgovoru svoje privatno mišljenje a ovaj je to iskoristio za svoje interese. Zbog takvih stvari će Scalfari gorjeti u paklu...ili prestati postojati.

    K.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mislim da je Scalfari lažljivac, već Bergoglijev paravan, iza kojega ovaj podmuklo protura svoje nastranosti, a da ga nitko ne može optužiti da su njegove. Ovakvo se Jorgeovo ponašanje protivi moralu kao što se moralu protive i ključni stavovi protureni
      njegovom enciklikom, ali prikriveni, ne Scalfarijevim paravanom, već poplavom lijepih riječi koje lako zavedu osobu da zažmiri nad ološem koji šteti moralu.
      Mihovil

      Izbriši
  2. Bio sam uvjeren da je Bergoglio luteran, a kad ono jehovin svjedok! Sad konacno shvacam sto misli pod “duhom iznenadjenja”.

    Drz’te se ljudi, samo da znate kolka se tek sad dubija sprema! Jooj, kad zagrme kardinali ! Tek je 562 dana proslo od zadnje...

    OdgovoriIzbriši
  3. Sada već prelazimo u znanstvenu fantastiku.
    Ovo se sve čini nevjerojatnim.
    Tvrdnje o raju i paklu zvuče bolesno, totalno gnostički.
    Ja još ne mogu vjerovati da to govori Kristov namjesnik.
    No pazite, od Koncila naovamo ovakve i još luđe teorije čuju se često po kuloarima bogoslovija, samostana i župa.
    Mnogi teolozi javno zastupaju svakakve ludorije. Katoličke izdavačke kuće objavljuju sve te suludosti.
    Malo pomalo došlo je i u kardinalski zbor.
    Biskupi su stavljali glavu u pijesak glede heretika i proganjali uglavnom samo tradicionalne svećenike.


    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.