petak, 29. srpnja 2016.

Put putuje Latif aga

Antonio Spadaro, „putnik oko svijeta na račun isusovačkog reda“

Otac Antonio Spadaro SJ (lijevo) s papom Franjom

(Rim) Papa je Franjo u mnogobrojnim prigodama kritizirao one koje naziva „curas de aeropuerto“ („svećenici iz zračne luke“) koji svoje svećeništvo provode putujući iz jedne zračne luke u drugu. Putovanja koja posvećuju sjedničenjima, kongresima i konferencijama, a ne ponajprije dušobrižništvu. „Bacimo pogled u putovnicu oca Antonija Spadara, najznačajnijeg predstavnika ovog novog svećeničkog usmjerenja“, rekao je Gabriel Ariza iz neovisne, katoličke obavijesne agencije InfoVaticana u Španjolskoj. Svoje istraživanje objavio je pod naslovom: „Antonio Spadaro – na putu po cijelom svijetu na račun isusovačkog reda“. Budući da isusovac Spadaro, glavni urednik rimskog isusovačkog časopisa La Civiltà Cattolica te jedan od najbližih suradnika pape Franje, rado preko Twittera daje informacije o svojim boravcima po svijetu, dovoljno je, kaže Gabriel Ariza, baciti pogled na njegove tweetove. Popis nije potpun:



Izvor: http://www.katholisches.info/2016/07/20/antonio-spadaro-weltreisender-auf-kosten-des-jesuitenordens/

Broj komentara: 7:

  1. Toliko putovanja, kamera, govora i glavno - odobravanja od svijeta. Svijet mrzi prave Kristove učenike. Papu ne zabrinjava što mu svijet plješće na svakom koraku iako znamo tko vlada svijetom (Ef 6, 12). Nešto ne štima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odgovori
    1. Siromaštvo je potrebno i u količini riječi. Zašto zadnja pobudnica ima zilijun stranica i trosmislen tekst? Zar je potrebno na svakom koraku pred kamerama govoriti o svjetskim temama? Tko može upiti toliko informacija? Zašto ne govoriti kratko, pravovjerno i dušekorisno?

      Izbriši
    2. Marko, očito je da ne pitam vas, nego samo naglas razmišljam.

      Izbriši
    3. Pa stavio si komentar meni u odgovor pa rekoh... samo nastavi ;)

      Izbriši
  3. Od početka ovoga pontifikata kadrovska je politika katastrofalna: što Pontifex oštro kritizira, njemu najbliži se natječu baš to raditi, i to besramno pred očima cijeloga svijeta. Kojeg li licemjerja!
    Od ovog Spadara ne možete upaliti talijansku televiziju. Sjetih se onog bradonje i frazema: "Iskače iz paštete"!

    Kikii

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.