ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Prezbiterski pomladak


Koliko ministrantica je potrebno za svečanu novus ordo misu?
.
.
.
.
Šest. Jedna da poslužuje svećenika i pet da iza njih mašu rukama za bolji ugođaj.

Broj komentara: 8:

  1. Ajde, barem koriste pliticu za pričest. Ne sjećam se kad sam ih zadnji put vidio na običnoj NO misi...

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvaljen Isus i Marija,

    tako mi je drago da ste ovo uocili i objavili, jucer ujutro gledam i nevjerujem od 6 ministranata sve cure i ako mogu dodati to nisu bas curice, a upotreba plitice me obradovala ponadao sam se da ce svi primati pricest na usta, međutim to nije bio slucaj tako mi je sve to u jednom trenu i doslo smijesno a u biti tuga i jad. Ispravite me ako grijesim...

    BB

    OdgovoriIzbriši
  3. na 1:37 je dobar kadar, hrpa dečki se smijulji, sigurno svojim kolegicama na bini. Budu dečki još do krizme izdržali, a onda doviđenja novus ordo, crkva i sve što ima veze s time

    OdgovoriIzbriši
  4. Pitanje! Ta plitica koja se drži kod pričešćivanja vjernika je ona s kaleža ili može biti bilo što?
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To nije (i ne bi smjela biti) patena s kaleza, nego pricesna plitica (obicno su one izduzene ili imaju rucicu za drzanje). U nuzdi moze posluziti i poklopac od ciborija, ali svaka zupa bi trebala imati pricesnu pliticu jer nisu posebno skupe.

      Izbriši
  5. Pa normalno da će im se smijat, i ja bi se smijao da sam na njihovom mjestu. Šteta što se nisu sjetile pljeskati jer bi tada to bilo spektakl, HBK bi im odmah urućila zahvalnicu i odlikovanja. Nebih se čudio da za koji dan osvane na TV-u ili youtube-u snimka gdje u crkvi pjevaju bećarac za vrijeme mise. U mojoj župi na Gospine blagdane pjevaju "Zdravo zvizdo mora" umjesto "Slava Bogu na visini"

    OdgovoriIzbriši
  6. Znao sam od prije za onaj vic:
    "Koliko treba biti ministrantica?
    4, 3 da poslužuju, a 4. da im namješta kosu."
    Al ovaj je vic puno jači. Hahaha... Bb

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.