subota, 26. srpnja 2014.

Dietrich von Hildebrand - Celibat i kriza vjere

Zahvaljujući vjernom čitatelju bloga, mogu vam danas ponuditi još jedan doprinos u razjašnjavanju važnosti i povijesti celibata u Crkvi. O toj temi smo već pisali, a u međuvremenu su se pojavili i ovi članci koji bi vas mogli zanimati: kod Splendora O suzdržljivosti, na Christus Rex dio prvi, dio drugi, dio treći (još neobjavljen).

Filozof Dietrich von Hildebrand kod nas se već pojavio nekoliko puta: O ljepoti u religiji (izvadak iz knjige Trojanski konj u Božjem gradu, s kratkom biografijom na početku), o Teilhardu de Chardinu (duži članak na engleskom), kratko sjećanje njegove supruge.

Knjiga koju donosim nije posebno velika, otprilike stotinjak stranica samog teksta. Preporučujem je svima koje ova tema zanima. Nemojmo dopustiti da nam pomodni teolozi, slabi pastiri i povodljivci naturaju alternativnu viziju povijesti i vjere u kojoj bi pokušali umanjiti vrijednost celibata, odnosno uzdržljivosti u klerika.

Dietrich von Hildebrand - Celibat i kriza vjere, Zagreb 1973. (pdf, 90 MB)

1 komentar:

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.