subota, 11. kolovoza 2012.

Novi ormar u sv. Martinu

Oni koji su barem jednom ušli u sakristiju crkve svetog Martina prije ili poslije tradicionalne mise nedjeljom znaju da smo sve stvari morali raspakiravati i pakirati u kutije i polovicu jednog starog ormara. Konačno je ove godine u dogovoru s rektorom crkve odlučeno da napravimo ormar za našu upotrebu. Nakon različitih dogovora oko nacrta, financiranja itd. imamo od prije dva tjedna novi ormar. Prema odluci Nadbiskupskog duhovnog stola Društvo Benedictus je platilo materijal (2564 kn), a nadbiskupija će platiti rad (2500 kn). Ormar se upisuje u inventar crkve sv. Martina. Dekret sam samo pročitao, tj. nemam kopiju, ali mislim da sam najvažnije točno prenio. Potpisan je od biskupa Šaška i još jedne osobe (čini mi se kancelara NDS-a, ali se sad više ne sjećam). Vrlo smo zadovoljni kvalitetom rada stolara, gospodina Hajdinjaka.

Kao što se pokazalo već prošle nedjelje, novi ormar nam je izuzetno olakšao pripremu prije mise i raspremanje nakon nje. Sa simboličke strane mislim da pokazuje i neku stabilnost na koju smo mi iz Društva uvijek računali, a sada tako, nadam se, misle i odgovorni u Nadbiskupiji.

Samo dvije fotografije da dobijete dojam kako ormar izgleda. Slikano je uz flash, pa boje nisu sasvim realne.




PS. Iako na vratima crkve piše da se kroz kolovoz ne održavaju mise, to se odnosi na nove mise, tradicionalnu misu ćemo, uz Božju pomoć, imati redovito. Na Veliku Gospu imat ćemo blagoslov cvijeća i trave, pa slobodno ponesite koju kiticu ili naramak.

3 komentara:

  1. Ovo su jako dobre vijesti! Ne samo zbog toga što će ovo definitivno olakšati spremanje i raspremanje prije i poslije sv. Mise, već upravo zbog toga što ovo pokazuje da nas se sve manje gleda kao na prolazni eksperiment.

    Još malo pa će biti i nostalgije. Gdje su oni dani kada smo liturgijsko posuđe i Misal morali držati u kartonskim kutijama...

    :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super za ormar.
    Nego, kad smo se vec dotakli natpisa na vratima, ima li neki razlog zasto na vratima ni nakon godinu i pol, pored postojecih informacija o ostalim misama, nema informacije o tradicionalnoj misi? Rektor ne da, ili vi ne smatrate potrebnom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radije ne bih o tome na blogu. Vidjet cemo sto se moze na jesen.

      Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.