petak, 6. siječnja 2012.

Navještaj pomičnih svetkovina


Ako imate sreću, danas na Bogojavljenje će đakon ili svećenik nakon Evanđelja ispjevati navještaj pomičnih svetkovina u ovoj godini. Taj navještaj na latinskom zajedno s notama prilagođen za tekuću godinu možete naći ovdje (pdf). Prijevod na hrvatski glasio bi otprilike ovako (usp. ovo).

Navještaj pomičnih svetkovina na dan Bogojavljenja

Znajte, predraga braćo, da kao što smo se darom Božjega milosrđa obradovali rođenju Gospodina našega Isusa Krista, tako vam navješćujemo radost i o uskrsnuću istoga Spasitelja našega.

Dana petog veljače bit će Nedjelja Sedamdesetnice. Dvadeset i drugoga istoga mjeseca dan Pepelnice i početak posta svete četrdesetnice. Osmoga travnja sveti Vazam Gospodina našega Isusa Krista radosno ćete proslaviti. Sedamnaestoga svibnja bit će Uzašašće Gospodina našega Isusa Krista. Dvadeset i sedmoga istoga mjeseca svetkovina Duhova. Sedmoga lipnja svetkovina Presvetoga Tijela Kristovoga. Drugoga prosinca prva nedjelja Došašća Gospodina našega Isusa Krista, čija je čast i slava u vijeke vjekova. Amen

2 komentara:

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.