nedjelja, 12. lipnja 2011.

Don Ante Sumić u Slobodnoj Dalmaciji

O don Anti Sumiću (Antony Sumich) iz Svećeničkog bratstva svetog Petra već smo na ovom blogu pisali. Prvi puta vezano uz misu koju je služio u kapelici franjevačkog samostana na Kaptolu u travnju 2009. godine, a drugu puta vezano uz članak koji prati njegov život i razmišljanja u Nigeriji gdje je proveo protekle tri godine kao misionar.

Don Ante je posjetio Zagreb povodom papina dolaska, pa smo tako među ostalim mogli uživati u subotu 4. lipnja slušajući tradicionalnu latinsku misu koju je služio u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj i to Gospi u čast na njezinu oltaru. Vjerujem da se i blaženi Ivan Merz čije tijelo počiva u toj bazilici radovao s nama jer su se u istom danu očitovale tri stvari koje je toliko volio: ljubav prema Blaženoj Djevici Mariji, doček Svetog Oca u našu domovinu i tradicionalna liturgija.

Danas je u Slobodnoj Dalmaciji objavljen opširan intervju s don Antom. Intervju se na žalost ne može naći na internetskim stranicama tih novina, ali netko ga je kopirao iz tiskanog izdanja, na čemu toj osobi veliko hvala. Kao i uvijek, kliknite na sliku da biste vidjeli uvećanu verziju.


DODANO 13.6.2011. - Evo i na stranicama Slobodne Dalmacije.

2 komentara:

  1. Odličan intervju! I baš mi je drago da se i toga može naći u medijima, makar svjetovnim. Hvala na ovome!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.