utorak, 22. ožujka 2011.

Joseph Ratzinger - Benedikt XVI. – Isus iz Nazareta 2. dio (tal., engl.)Uskoro će se i na hrvatskom pojaviti prijevod drugog dijela papinog serijala o Isusu. Već sada ovu knjigu koja se bavi razdobljem od Gospodinova ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća možete naći na nekim stranim jezicima. Ja sam pronašao knjigu na internetu na talijanskom i engleskom jeziku. Za čitanje knjiga u epub formatu možete iskoristiti npr. dodatak (add-on) EPUBReader za Firefox ili pak program Calibre.

Gesù di Nazaret - seconda parte. Dall’ingresso in Gerusalemme fino alla risurrezione (pdf, 22 MB)
Jesus of Nazareth: Holy Week: From the Entrance Into Jerusalem To The Resurrection (epub, 0.3 MB)

Da naši čitatelji koji preferiraju papin materinji jezik ne bi ostali baš bez ičega, evo par mjeseci starije (i kontroverznije) knjige Josepha Ratzingera:
Licht der Welt: Der Papst, die Kirche und die Zeichen der Zeit. Ein Gespräch mit Peter Seewald (epub, 0.2 MB)

3 komentara:

  1. EPUB ne raspoznaje deutsche Schrift (npr., dobio sam samo niz nepovezanih znakova, slova)

    OdgovoriIzbriši
  2. To je valjda lose skenirano, tj. lose pretvoreno u tekst, mislim da to nema veze sa samim formatom. Ako pogledas u cisti txt file, vidjet ces isto to. Epub je prvenstveno namjenjen za ove spravice za citanje jer automatski podesava prijelom prema velicini ekrana, povecava/smanjuje slova itd. Mislim da se s Calibreom moze pretvoriti u obicni tekst file.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.