subota, 28. rujna 2024.

Ovo je arhanđeo Mihovio, vojskovođa anđeoske vojske, na čiju se molitvu ulazi u kraljevstvo nebesko


Sv. Mihovio vodi duše u nebo. Kad ga je Bog učinio zaštitnikom cijele Crkve, povjerio mu je i duše svih vjernika. Stoga i upravlja danas sv. Crkva u ime Božje na nj riječi: »Arhanđele Mihovile, postavio sam te za poglavicu nad svim dušama, koje se imadu primiti u nebo.« Osobito je lijepo ta istina izražena u slici, kako se obično slika sv. Mihovio. On drži u ruci vagu (tezulju) i mjeri duše, koje se rastanu s tijelom. One duše, čiji grijesi pritegnu na vagi, baca u pakao, a one, kojih dobra djela pritegnu na vagi, vodi u raj.

Zamislimo se, predragi, u značenje ove slike. Pitajmo se već sada: što će pritegnuti u našoj duši na vagi sv. Mihovila, kad k njemu iza smrti dođemo? Hoće li pritegnuti grijesi ili dobra djela? Dosljedno tome: Hoćemo li od sv. Mihovila biti bačeni u pakao ili odvedeni u raj?

Molimo se ovom svetom i moćnom Arhanđelu, da nam isprosi od Boga milost, da se čuvamo grijeha i da činimo dobro, pak da umremo u milosti Božjoj i tako se spasimo.

(izvor)

Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.