subota, 15. srpnja 2023.

Krv koja je izbrisala Adamovu krivnju


A što je Krv Kristova? To je Krv, kojom se Krist znojio u Maslinskom vrtu. To je Krv, koja je pri bičevanju briznula iz Njegovih rastrgnutih žila. To je Krv, koja je kod trnova krunjenja sjela na Isusove kose i bradu. To je Krv, koja je potekla iz otvorenih Njegovih rana na nogama, rukama i prsima. To je Krv presvetoga Srca Isusova. Krv, koju su na Kalvariji sakupljali Magdalena i drugi ljubimci Kristovi.

I ta presveta Krv Maslinskog vrta i Kalvarije, Krv presvetoga Srca, Krv Kristova, ta dragocjena otkupnina našega spasenja, ta se Krv živa nalazi u Preslavnoj čaši od onoga časa, kada svećenik u ime Kristovo povrh nje izgovori riječi pretvorbe. Ta se Krv također živa nalazi u presvetoj Hostiji, koja se u Svetohraništu čuva ili u svetoj Pričesti prima. Kako lako mi to zaboravljamo!

(izvor)

1 komentar:

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.