nedjelja, 23. travnja 2023.

Knjiga "Corpus Christi"

msgr. Athanasius Schneider: Corpus Christi - Sveta Pričest i obnova Crkve

Društvo za promicanje tradicionalne Mise "Benedictus", Zagreb 2023.; 78 str. 

Prije otprilike dva tjedna izišla je u izdanju Društva Benedictus iz tiska knjižica Corpus Christi poznatog katoličkog biskupa Athanasiusa Schneidera. U njoj biskup Schneider na jednostavan i jezgrovit način objašnjava zašto je nužno da se posvuda u Katoličkoj Crkvi vrati pričest isključivo na jezik i to klečeći. Ovu lijepo ilustriranu knjižicu lako ćete pročitati kroz sat-dva, pa ne želim prepričavati njezine argumente. Za one koji shvaćaju važnost dostojnog primanja presvete Euharistije, ovo djelo poslužit će kao mala duhovna obnova i poticaj da još prikladnije drugima približe tu problematiku. Za one katolike koji iz različitih razloga još primaju pričest na ruke, biskupova argumentacija razmontirat će sve prigovore osim onog jedinog koji je nažalost nekima postao i sama srž katoličke vjere: "Ako Papa kaže da se može, onda je tako." Ipak, i u tome ih, nadajmo se, mogu poljuljati citati samih (post)koncilskih papa u prilog ispravnog načina primanja Pričesti koje je biskup Schneider razasuo kroz svoj tekst. 

Čestitam zaslužnima na još jednom lijepom izdanju, a nadam se da ćemo jednoga dana moći na hrvatskom čitati i maestralno djelo istog autora, knjigu Christus Vincit u kojoj je pokriven puno širi spektar tema i koja pokazuje da je msgr. Schneider (po mom mišljenju) jedini živući biskup koji potpuno otvoreno, razumno i bez ikakvih kalkulacija, u duhu prave vjere analizira i tumači sva pitanja u današnjoj Crkvi. 

Knjižicu možete nabaviti po vrlo povoljnoj cijeni od 6 € prije i poslije tradicionalnih misa. Kupite više primjeraka i neke od njih poklonite svojim bližnjima. To je jednostavan i lijepi čin katoličkog apostolata. 


Nema komentara:

Objavi komentar

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.