utorak, 14. veljače 2023.

Čestitamo


Kako se već godinama u novinama raspravljalo i predviđalo, a zadnjih tjedana u kuloarima definitivno tvrdilo, mons. Dražen Kutleša postao je danas novi zagrebački nadbiskup koadjutor (s pravom nasljedstva). Očito je nadbiskup Kutleša impresionirao Rim kada ga kao otpratitelja starih biskupa iza Poreča i Splita premještaju u najvažniju hrvatsku biskupiju. Ne znam puno o njemu, ali pozitivno mi se čini što je navodno kvalitetan crkveni pravnik, a i priredio je dobru knjigu Ogledalo pravde

Neka ga u njegovoj službi prati zaštita svetih zagrebačkih biskupa Augustina Kažotića i Alojzija Stepinca te svetog biskupa Valentina čiji spomen danas slavimo! Sva trojica biskupa u različitim su vremenima i okolnostima trpjeli, pa mu mogu biti dobri uzori i zagovornici. 

Ako i vama postaje ordinarij, poslužite se molitvom koju u singularu možete naći u Malom Misalu. 

Bože, čija dobrota i ljubav nad narodom Tvojim bdije i vlada, nadahni duhom mudrosti sluge svoje nadbiskupa našega Josipa i nadbiskupa koadjutora Dražena, čijoj si nas duhovnoj brizi izručio, da se duhovnim napretkom ovaca umnoži vječna radost pastira. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

3 komentara:

  1. Čini mi se da mu je velika prednost da nije bogosloviju studirao na Katoličkom fakultetu u Zagrebu, a kamoli kod isusovaca na Jordanovcu u Zagrebu. A trebalo bi vidjeti njegov stav prema služenju Tradicionalne latinske mise i u kojim segmentima podupire tzv. sinodu o sinodalnosti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Priređivač je MO/biskupijske knjige Ogledalo pravde, o "čudima" Međugorskim.....Ako je još uz sadržaj, iz knjige, onda je pravi biskup, na pravomu mistu?!

    OdgovoriIzbriši
  3. Mračna vremena dolaze. Nek mu je Bog na pomoći.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.