srijeda, 2. svibnja 2018.

Napadi i borbe

Vidim da su se na blogu Christus Rex (arhiv) te na blogu Katolička Tradicija (arhiv) pojavili neki napadi i kritike vezane uz tradicionalne mise i zajednicu koja se okupljala u crkvi sv. Martina, a po novome će se okupljati u crkvi Krista Kralja.

Ne čini mi se prikladno u ovom trenutku otvarati raspravu o brojnim pitanjima koja su iznesena u tim člancima. Vjerojatno će se u doglednoj budućnosti naći zgodniji trenutak za pozabaviti se utemeljenošću i konzistentnošću njihovih argumenata, ali za sada je možda najbolje da počnemo s misama na Mirogoju i da prođe posjet biskupa Tissier de Malleraisa Hrvatskoj. S moje strane, kao što može potvrditi svatko tko me poznaje, iskreno želim uspjeh p. Tilošancu i vjernicima koji dolaze na mise FSSPX-a u Hrvatskoj u svakom apostolatu kojim će se širiti prava i istinita katolička Tradicija.

Svaki vjernik katolik pozvan je u današnje vrijeme velike konfuzije proučiti bitna pitanja vjere i morala te u molitvi pokušati iznaći pravilni odgovor u svom vlastitom životu (jer svatko će od nas polagati račun za svoj život). Kako kaže sveti Pavao "sve provjeravajte, dobro zadržite".

U tome vam svakako mogu pomoći različiti materijali na internetu, pa tako i ova web stranica (pogledajte primjerice arhivu), ali i osobno iskustvo te direktan susret s ljudima i njihovim stajalištima. Dragi Bog vam je dao i razum i vjeru. Ako ste tako važnom pitanju kao što je uređenje svog vjerskog života posvetili manje pažnje, nego primjerice kupnji stana ili auta, nemojte poslije druge kriviti što ste se razočarali u osobe ili skupine kojima ste dali svoje povjerenje.

Dakle, pristupite ovim pitanjima oprezno, ali bez straha (ako ste u stanju milosti).