srijeda, 11. svibnja 2016.

Tradicionalna misa na Duhove u sv. Martinu + jedna fotografija s krštenja

Ove nedjelje 15.5.2016. na svetkovinu Duhova bit će služena tradicionalna latinska misa u crkvi sv. Martina u Zagrebu. Početak je u standardno vrijeme, 11,30 sati, a celebrant je nedavno zaređeni svećenik iz reda regularnih kanonika sv. Augustina p. Johannes Kindler. Razveselite svoga anđela čuvara, dođite na misu!

***

Iz Zadarske nadbiskupije primio sam ovu fotografiju s krštenja po tradicionalnom rimskom obredu. Prvi dio obreda krštenja s uvodnim molitvama i egzorcizmima odvija se na ulazu u crkvu.


Možda se sjećate prošlog krštenja u istoj obitelji prije par godina. Evo nekoliko riječi zahvalnih roditelja:
Kako je taj dan bila prva subota, župnik je poslije obreda u ime naše djevojčice izmolio posvetnu molitvu Srcu Marijinom, te prema starom obredniku posvetio i medaljice Srca Isusovog. Ovom prilikom mi roditelji od srca zahvaljujemo prijateljima tradicionalistima iz Zagreba i Slovenije koji su poduzeli velike napore da iz Trsta nabave katekumensko ulje, posvećeno po tradicionalnom obredu. Također zahvaljujemo i župniku koji je nakon cjelotjedne svečane proslave 500-te obljetnice Gospe od Zečeva s mnogo pažnje vodio obred krštenja.

Neka ovo bude poticaj i drugim roditeljima da svoju djecu krste po starom obredu. Ne trebate se bojati tražiti od svog župnika takvo krštenje. Ja sam bio na više krštenja po starom obredu, uvijek su me se dojmile riječi i geste ovog obreda posvećenog stoljećima. Svećenik i prisutni vjernici, ali i nevjernici bez suvišnih objašnjenja osjećaju uzvišenost ovog relativno kratkog čina kojim se mlado ljudsko biće otima iz vlasti sotone i postaje dijete Božje.

Broj komentara: 5:

  1. superiška!!! Bog Ih blagoslovio a Majka Božja čuvala i sačuvala od svakog zla

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala dobrom Bogu na ovako divnim vijestima. Neka blagoslovi ovo dijete, roditelje i sve one koji Ga traže čistim srcem. On uvijek vjeran ostaje. Robelar

    OdgovoriIzbriši
  3. Bogu hvala, u ovakvim vremenima svaka tradicionalna misa od katoličkog svećenika je blagoslov.
    Koliko često svećenici iz reda regularnih kanonika sv. Augustina služe tradicionalne mise u svom samostanu, ako se možda zna takva informacija?
    Vidim da inače redovito služe moderne mise (novus ordo).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne služe često - stariji svećenici nisu uopće za trad. obred, jedino mlađi članovi (od kojih su većina još bogoslovi). Valja napomenuti da se njihov samostan nalazi vrlo blizu bogoslovije Bratstva sv. Pija X. u Zaitzkofenu i da mlađi članovi drže vrlo bliske kontakte s FSSPX-om.

      Izbriši
  4. Bogu hvala, i nama je naš župnik izišao u susret i krstio najmlađe dijete po starom obredu (imao je katekumensko ulje). Zaista poseban obred, naročito nas se dojmila molitva egzorcizma.
    S.Š.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.