subota, 14. studenoga 2015.

Sv. Nikola, moli za nas i sve žrtve u Parizu!


(iz knjige Petra Grgeca "Sveta Hrvatska. Povijesna kronika", Slavonska Požega 1938.)

Broj komentara: 8:

  1. Malo dalje sva četiri mučenika govore: "Poslušajte, Arapi, / vaša vjera vodi vas / u prokletstvo vječito, / zato Krista priznajte / i krštenje primite, / da po Božjoj milosti / u raj vječni dođete..."

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima li negdje na internetu cijeli prepjev? Ili, još bolje, kakva snimka?

      Izbriši
    2. Naravno, nije riječ doslovce o nekom prepjevu, nego o svjedočanstvu sv. Nikole Tavilića (i njegovih sumučenika) pretočenom u epsku pjesmu, odnosno opjevanom u stilu narodne poezije.
      M. P.

      Izbriši
  2. Evo, upravo sam se vratio sa izvanrednog sastanka, tek formiranog kriznog stožera, „Bez duha Asiza nema mirnog Pariza“, na zagrebačkom KBF-u.
    Zasad samo ukratko; profesor Tomislav Kovač je odmah poslao službenu poruku Francuskom veleposlanstvu u ZG, da mogu računati na svu našu pomoć, prije svega pravim žrtvama ovog napada, francuskim muslimanima, koji mogu neopravdano postati žrtva generaliziranja. Da bi se to spriječilo, ZG KBF je odmah poslao sve primjerke profesorovog doktorata o Islamu, da se razdjeli među obiteljima stradalih, gdje trenutno postoji najveća opasnost generaliziranja.
    Također koristimo ovu priliku da pozovemo sve svećenike, teologe, Isilovce i druge koji imaju primjerak tog doktorata (»Crkva gleda s poštovanjem i muslimane«  (Post)koncilski zaokret Katoličke crkve prema islamu i njegovi teološki izazovi ) da ga što hitnije donesu do referadu fakulteta, gdje će ih pater Barun žurno, u ponedjeljak ujutro, s prvim „sirijcima“, poslati za Francusku.  

    Ferdinand Zvonimir

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mali update od 14.11.;
      Prije svega zahvala svima koji su donijeli svoje primjerke doktorata. Oni su već poslani u Pariz, Molenbeek, kao i pilotima koji gađaju Rakku. Jučer je zadnji komad poslan ruskom predsjedniku Putinu. Pater Barun će, sutra u 10 sati u svojoj crkvi, kao znak zahvale za sve darovatelje odslušati neku pjesmu, vjerojatno Imagine. Pozivaju se svi dobri ljudi koji su sudjelovali u ovoj akciji, da u tom trenutku misle na nešto lijepo, npr. na svijet bez žica, na svijet gdje svi slobodno bez kontrola prelaze sve granice, na svijet gdje Paterove dekice služe samo za koncerte na otvorenom i slično …

      Drugi neumorni akter ove hvale vrijedne akcije, dr. Tomislav Kovač također sutra, organizira na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, vrlo zanimljivo predavanje IZBJEGLIČKA KRIZA U HRVATSKOJ PROBLEMI, IZAZOVI I PRILIKE. Predavanje (vjerojatno u duhu, naravno ekumenskom), će voditi nitko drugi doli pater Tvrtko „Imagine“ Barun. Pozivaju se svi koji imaju ili izbjeglicu ili problem ili izazov ili priliku, da svakako posjete sutrašnje predavanje.

      Također ukoliko netko još ima koji primjerak doktorata, može ga još sutra donijeti. Na kraju predavanja biti će podijeljeni i prigodni broševi s natpisom „Imam dr.Tomislav Kovač doktorat“ koji svatko onda može ponosno staviti da se zna da i on ima profesorov doktorat

      Ps. Pater Tvrtko će poslije predavanja primati i pojedinačne muzičke nakane, koje možete namijeniti za vaše voljene ili neke životne probleme. Mala napomena; pater Tvrtko kao tradicionalist odslušava samo tradicionalno popularne strane pjesme (Clapton, Lennon, B.B.King …). Novus glazbu na hrvatskom jeziku ne odslušava.

      Ferdinand Zvonimir

      Izbriši
    2. Jedna ispravka. Zbog malo nes(p)retne formulacije rečenice na brošu „Imam dr.Tomislav Kovač doktorat“, koja se, izgleda, u krugu osoba bliskih profesoru, može i drugačije shvatiti od onoga kako je zamišljeno, novi tekst na broševima bit će "I ja imam dr.Tomislava Kovača doktorat".
      Isprika zbog eventualnih nesporazuma do kojih je u međuvremenu došlo, iako mislimo da do njih nije ni trebalo doći, jer svi znamo da je cijenjeni profesor sa KBF-a laik i nema nikakve vjerske ili religijske funkcije.

      Ferdinand Zvonimir

      Izbriši
  3. Jedan od terorista došao je do Pariza izbjegličkom rutom preko Hrvatske. Ali kako?? Pa misnistrica Pusić nam je rekla da teroristi putuju business klasom!

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.