ponedjeljak, 13. srpnja 2015.

Misa i predavanje FSSPX-a u Zagrebu, srpanj 2015.

Svećeničko bratstvo sv. Pija X. imalo je ponovno u Splitu i Zagrebu misu praćenu predavanjem. Predavač je bio p. Schmidberger, a govorio je o temi 50 godina od II. vatikanskog sabora.

Nisam jučer bio u Zagrebu, ali mi je vjerni čitatelj ovog bloga poslao nekoliko fotografija od kojih izdvajam samo par. Bilo je puno ljudi, pa se naš dopisnik nije mogao približiti zbog čega je slika sa svećenicima mutna. P. Schmidberger je po sudu našeg izvjestitelja održao dobru propovijed u kojoj je govorio o pričesti na ruke kao "otrovnoj praksi", o gubitku straha Božjega itd. Više ćete sigurno moći pročitati na blogu Christus Rex. U predavanju nakon mise isti je pater spomenuo anegdotu za koju bi rekli da je crni humor kad ne bi bila žalosna istina. Nekog su njihovog svećenika u Nizozemskoj došli pitati je li slobodan u petak za sprovod. Svećenik im kaže da je, ali nije nitko umro iz njihove obitelji. Vele oni: Baka će umrijeti u utorak (pogađate, eutanazija).




Ako ste bili u Splitu ili Zagrebu, možete dodati svoj komentar pod ovaj tekst.

Broj komentara: 5:

  1. Sprovodi za one koji su eutanizirani od strane vl. obitelji ili uopće eutanazirani...da ili ne...

    Mislim da kao prvo u Hrvatskoj ne postoji obrednik kojim bi se to moglo izvesti;

    drugo, to je neizvedivo jer je nedopustivo, kao kod sprovoda nekrštene djece (opet obredno gledano, tako da bi mogla postojati neka vrsta svećenikove prisutnosti kao kod krštenja i evt. prigode za "evangelizaciju ubojica", tj. onih koji su ubili pokojnika);

    treće, ako zbog srama ne bi tražili svećenika za taj sprovod, ne bi zbog nevjere, bezbožnosti itd..

    Inače, zanimljivo mi je pretpostaviti što će biti kad roditelj A muškarac, koji je "oženjen" (civilno u mjestu gdje je gay brak legaliziran) s roditeljem B, muškarcem, zatraži krštenje za "svoje" dijete kojemu su nadijenuli ime Vlatko, a koje je (dijete) dobio iz epruvete od majke surogata (sestre roditelja B), a sjemena roditelja B, koji se u međuvremenu odlučio rastati od roditelja A, muškarca, zbog svađe s roditeljem B i njegovom sestrom oko toga treba li dijete, koje roditelj A vodi na krštenje, prema povlasticama gender ideologije, ipak promijeniti spol i krstiti se kao Vlatka.

    Priester.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dragi Bog se uvijek pobrine za one koji ga traže.
    Kako se modernizam širi u Hrvatskoj, tako se paralelno širi i pravi vjekovni katolički nauk.
    Tko ima uši da čuje, neka čuje.

    OdgovoriIzbriši
  3. u Splitu je bilo skoro pa veličanstveno.
    bio sam drugi puta (prvi put sam bio u travnju), pa je ozračje bilo opuštenije, predavanje je bilo ležerno, diskusija je bila malo ozbiljnija nego u travnju (osim naravno pojedinaca ili bolje rečeno pojedinki kojie misle da sve znaju i da ih je uvijek red govoriti, pa čak i pod cijenu upoadanja u riječ).
    posječenost je bila veča nego u travnju.
    uživao sam u svetoj misi i općenito u atmosferi koja je vladala u prostoriji.
    možda bi se trebalo malo više potruditi s ljudima kojima nije baš jasno oko kaknonskog statusa Brastva tako da se ne osjećaju nekako neugodno tako da se na prvom koraku ne dobiju krivi dojam o možebitnoj ekskluzivnosti
    možda nisam bio jasan ali sam voljan pojasniti
    napominjem ovo je sve moje subjektivno mišljenje

    veliki pozdrav

    Vicko

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila sam na sv.Misi u Zagrebu i jedva čekam opet...samo me zaista zanima trebaju li imati dopuštenje od biskupa sa kaptola?
      Malena

      Izbriši
  4. Cisto kao biljesku navodim da se na youtube-u nalazi sljedeca snimka s mise u Splitu 10.7.2015.

    OdgovoriIzbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.