četvrtak, 25. prosinca 2014.

Blag i miran Božić!


Broj komentara: 15:

 1. Svoj tradicionalnoj braći i sestrama želim sretan i blagoslovljen Božić!

  Kikii

  OdgovoriIzbriši
 2. ¡¡¡Radostan i blagoslovljen Božić auktorima i čitateljima bloga TB&BM!!!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Cestit i blagoslovljen Bozic dragim autorima ovog bloga i svim citaocimaovog bloga !!!
   Andela

   Izbriši
 3. Samo tradicionalnoj braći? A onoj drugoj? Je li Gospodin tako uskogrudan?
  Ja pak želim svima sretan i blagoslovljen Božić!
  Stjepan

  OdgovoriIzbriši
 4. Sretan Božić dragim prijateljima Tradicionalistima, posebno neumornim blogerima Tomi, Splendoru i Robertu Hrvatinu!

  Naravno nisam isključiv poput Kikiia te ovom prilikom želim svima ostalima, a posebno onima bez kojih ovih dana ne bi bilo ovih predivnih živopisnih Božićnih Misa, onima koji najčešće u ovim trenucima zbog svoje samozatajnosti i nenametljivosti ostanu neprimijećeni, a to su naši neumorni liturgijski čitači, župni animatori, pastoralni vijećnici, izvanredni djelitelji pričesti, kordinatori, duhovni asistenti, voditelji zborova, želim jedan veliki Season's Greetings!

  p.s. bio bih jako zahvalan ako netko zna gdje se mogu nabaviti jaslice bez Marije, jer idem na jedan ekumenski Božićni domjenak i volio bih razveseliti jednog divnog luteranskog pastora? Znam da će od 2017. godine takve jaslice postati standard, ali kod nas su još uvijek avangarda ...

  Ferdinand Zvonimir

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pardon, sretan Božić (koji je samo slika, izmišljena u ranoj Crkvi kako bi se prikazala sretna obitelj) - i tvojemu pastoru koji sukladno najnovijim istraživanja vrhunskih protestantskih egzegeta zna da je Marija bila sigurna da nije rodila Sina Božjega. Stoga ove godine, dok marljivi egzegeti skupa s katoličkim kolegama iz Tubingena ne istraže još nešto novije da Kasper mirne duše može proslaviti veliki jubilej - pola stoljeća reformacije, možeš tolerirati i ovaj naš oblik jaslica koji priječi da svi budu jedno. (Ali opet zatraži dispenzu od Kovača ili onog egzegeta fratra da ne bi narušio jedinstvo).

   Kikii

   Izbriši
 5. Hvala svima na cestitkama, i ozbiljnima i neozbiljnima!

  OdgovoriIzbriši
 6. Vec dvije tisuće godina Isus nam dolazi u svoj svojoj ljubavi i jednostavnosti.Generacijama prenosi se ovo radosno božićno otajstvo i do nas danas.Sa željom da tu Radosnu Vijest Spasenja prenesemo budućim naraštajima i da se vatra s naših obiteljskih ognjišta nikad ne ugasi ali i vatra našeg sveopćeg crkvenog zajedništva i mir u svim srcima iz dubine srca čestitam Božić Sv.Ocu papi Franji,kardinalima,biskupima,redovničkim zajednicama te svim pravovjernim promicateljima naše svete Katoličke i Apostolske Crkve te posebno autoru ovoga Bloga!

  OdgovoriIzbriši
 7. Čestit Božić svim katolicima a posebice svoj braći i sestrama koja trpe bolesti, neimaštinu, osamljenost i progone. Čestit Božić siročadi, zatvorenicima, neznanim i samozatajnim herojima koji vrše djela milosrđa i ljubavi. Čestit Božić i starim ratnicima koji proljevaše svoju krv za braću Gospodinovu.

  Blagoslovljen Božić Tomi Blizancu i Marku, njegovim suradnicima i svim čitateljima bloga TB & BM!

  OdgovoriIzbriši
 8. Pridružujem se čestitkama! Sretan Božić svim čitateljima bloga, a posebno Tomi. Neka vas sve Gospodin pohodi svojim mirom i blagoslovom.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Znam da mozda nije prigodno i ne morate odgovoriti, ali sto znaci ovo:
   Zaštićeno: Kako tradicionalizam uništava tradiciju

   Izbriši
  2. Nema veze, sad vidim da se pojavio post, pa se tamo moze komentirati.

   Izbriši
  3. Privremeno je bio zaštićen kako bi mi autor mogao uputiti komentare na potrebne izmjene u tekstu, no čim su finalne izmjene unešene pustio sam ga u javnost.

   Izbriši
  4. Želim vam svima, autorima i čitateljima bloga, obilje mira, dobrih i zdravih duhovnih plodova, osobito u ova turbulentna vremena za čitav katolički svijet, kao i mnogo snage, strpljivosti, dobrote, dobrohotnosti i čovjekoljublja, po uzoru na Krista Bogočovjeka, Utjelovljene Mudrosti u koje je duh čovjekoljubiv. Neka vas sve obasja betlehemsko svijetlo mira. Osobito ono koje osvijetljava puno značenje svake obitelji, koja je bila, jest i uvijek će biti utemeljena blagoslovom i nepromijenjivim uzorom Svete Obitelji: Isusa, Marije i Josipa. Još jednom svima neka su na dobro ovi božićni blagdani u radosti i nadi da će jednom biti dokinute sve podijele, nerazumijevanja, sukobi i sučeljavanja, da će poniznost pobijediti sve oholosti naših ranjenih srdaca. Tu, pred jaslama koje su baš poput Kalvarije sveučilište ljubavi. Dao Bog da se poučimo, naučimo, živimo i naviještamo Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista koje je sila Božja na spasenje vjerujućima. Łongin

   Izbriši
  5. CaV "Neka vas sve Gospodin pohodi svojim mirom i blagoslovom."

   Hvali dragi CaV na lijepim željama koje su još iskrenije pokazane prigodnim postom na tvojem blogiću. Ja također tebi želim takav mir i blagoslov...

   Jedva čekam tvoj slijedeći članak " Pričest na ruke; srednji i pravilan put između bacanja Presvetog i pričesti na usta "

   Ferdinand Zvonimir

   Izbriši

Upute za komentiranje

Kako bi se razlikovali sugovornici, obavezno koristite neko ime ili nadimak koji možete dodati i na kraju komentara. Potpuno anonimni komentari najčešće se brišu.

Nijedan komentar objavljen na ovom blogu ne podrazumijeva ni u kojem stupnju prihvaćanje od autorâ ovog bloga mišljenja koja su u komentaru izražena.